Mojfaks.hr u Vijesti

Sveučilište u Zagrebu: 12,4 tisuće mjesta za upis studenata na prvu godinu

Upisna kvota slična je prošlogodišnjoj - manje je mjesta na Šumarskom i Učiteljskom fakultetu te Hrvatskim studijima, a nude se i dva nova programa...

8. svibnja 2014 15:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojoj mrežnoj stranici natječaj za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija u idućoj akademskoj godini, za koji je osigurano ukupno 12.401 mjesto, od čega 10.652 za redovite a 1355 za izvanredne studente te 394 mjesta za studente strane državljane.

Na razini Sveučilišta, ukupna upisna kvota slična je prošlogodišnjoj. Manja je za 55 mjesta, a smanjenja kvote bila su na Šumarskom i Učiteljskom fakultetu te na Hrvatskim studijima. Ove godine studenti će se prvi put moći upisati na dva nova studijska programa koji se izvode u suradnji s Hrvatskim vojnim učilištem "Petar Zrinski" - Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo, s po 53 mjesta na svakom studijskom programu.

Dio natječaja odnosi se na upis studenata na nekoliko preddiplomskih i integriranih studijskih programa koji se u cijelosti izvode na engleskom jeziku. To su preddiplomski sveučilišni studij Inženjerstvo na engleskom jeziku koji se izvodi s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultetom strojarstva i brodogradnje, Građevinskim fakultetom i Rudarsko-geološko naftnim fakultetom, preddiplomski sveučilišni studij Poslovna ekonomija na engleskom jeziku koji se izvodi na Ekonomskom fakultetu te integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine na engleskom jeziku koji izvodi Medicinski fakultet u Zagrebu.

Prijave za upis i razredbeni postupak za srpanjski rok primaju se do 17. srpnja, osim za studijske programe za koje fakulteti i akademije provode dodatne provjere znanja, a za koje je rok prijave do 6. lipnja. Dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti za upis na pojedine studijske programe provodit će se od 10. lipnja do 7. srpnja za ljetni upisni rok.

Sveučilište u Zagrebu svake godine ostvaruje izvrsne upisne rezultate, odnosno upisna kvota gotovo se u potpunosti popuni već u prvom, ljetnom roku, te vjerujemo da će tako biti i ove godine, a slobodna mjesta koja neće biti popunjena u ljetnom roku, kandidatima će biti na raspolaganju za upis u drugom, jesenskom roku u rujnu, ističe se u priopćenju Sveučilišta.

Detalje priopćenja i natječaja pročitajte ovdje.


L.B./izvor: unizg.hr
foto:sxc.hu


Još vijesti