Mojfaks.hr u Vijesti

Sveučilište u Zagrebu pokreće studij 'Priprema i provedba EU projekata'

U drugoj polovini rujna 2015. godine na Sveučilištu u Zagrebu s nastavom započinje novi sveučilišni studij pod nazivom Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Priprema i provedba EU projekata.

30. srpnja 2015 12:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nositelj studija je Sveučilište u Zagrebu, a studij izvode: Pravni fakultet, Ekonomski fakultet, Građevinski fakultet, Agronomski fakultet te Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba.

Cilj je studija pružanjem konkurentnih i primjenjivih znanja i vještina obrazovati osposobiti polaznike za kvalitetnu pripremu te učinkovitu i djelotvornu provedbu razvojnih projekata i strategija financiranih sredstvima Europske unije, kao iz drugih međunarodnih i nacionalnih izvora,  a radi ostvarivanja prepoznatljivih i održivih razvojnih učinaka u Hrvatskoj.

Na studiju će se obrazovati i osposobljavati zaposlenici iz gospodarstva, tijela državne uprave, jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih poduzeća, organizacija civilnoga društva, konzultanti i nezaposleni visokoobrazovani građani, koji će pohađanjem ovoga studija izgraditi svoje kompetencije. Specijalistički studij održavat će se na Sveučilištu u Zagrebu u Centru za poslijediplomske studije u Ulici kralja Zvonimira 8.

Studij traje jednu godinu (dva semestra). Završetkom studija stječe se 60 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni specijalist za EU projekte. Rok za podnošenje prijava je 15. rujna 2015.

Inovativan način održavanja nastave temeljit će se na iskustvenom učenju i simulacijama te na timskom radu polaznika i predavača/mentora, kao i između samih polaznika. Poticat će se polaznike na strateško razmišljanje i inovativnost te na učenje iz najbolje hrvatske i europske prakse u pripremi i provedbi razvojnih projekata, značajnih za pokretanje razvoja u Hrvatskoj. Radi jačanja iskustvenoga učenja i operativnoga osposobljavanja polaznike će se poticati na povezivanje s ključnim akterima na regionalnoj i lokalnoj razini.

Sve dodatne detalje o programu, procesu prijeve i uvjetima pročitajte ovdje.

L.B./izvor: unizg.hr
foto: freeimages

Još vijesti