Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Fakulteti uz pomoć 'Legića' žele smanjiti broj studenata koji odustaju od školovanja

MojFaks | Vijesti, 27.12.2017.Fakulteti uz pomoć 'Legića' žele smanjiti broj studenata koji odustaju od školovanja

Lego kocke idealne su za djecu jer se pomoću njih igraju, a istovremeno mogu i učiti te biti kreativni slažući različite kreacije. No, 'Legići' su korisni i za malo 'veću djecu' na studiju, a to su prepoznali i fakulteti.

Kako bi suzbili broj studenata koji upišu studij fizike te brzo od njega odustanu, profesori na australijskom sveučilištu Flinders počet će koristiti metodu s Lego autićima. Sve je krenulo kao pilot projekt u školama u Australiji i učenicima koji su o fizici učili kroz Lego autiće, a sada će se ista metoda primjenjivati i na fakultetima.

...Zagrebačkom studentu hobi slaganje zanimljivih kreacija: Pretvorio Čunjin performans u Lego kocke...


Učenici koji sudjeluju u ovom programu još od 2014. naučili su kroz 'Legiće' izmjeriti koliko je autiću potrebno da dođe do zadanog cilja i to na različitim površinama. Budući da će se isto provoditi i među studentima, oni će naučiti te ujedno shvatiti temeljne pojmove iz fizike poput formule za brzinu, brzinu i ubrzanje, potencijal, kinetičku energiju, ali i kako izračunati kutove staze po kojoj se autić kreće.


I studenti će kroz Lego autiće učiti o fizici... izvor: Flinders University

Preko Lego autića profesori će pokušati u studente usaditi ljubav prema fizici i matematici, a super je i to što im je to ujedno praktični dio nastave.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


LegoLegićifizikamatematikaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se