Mojfaks.hr u Vijesti

Tajne studenata koji zarađuju online: 'Internet prodaja provukla me kroz studij'

Studenti se danas nose s većim financijskim pritiskom no ikad prije, a neki su se s time odlučili izboriti na kreativan način.

22. listopada 2015 13:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Odlazak na fakultet je najbolja prilika da djetinjstvo ostavimo iza sebe – najbolje je sve svoje uspomene prodati na eBayju! Odredite početni iznos i neka cjenkanje započne! Prodat ćete, naravno, osobi koja na aukciji ponudi najviše.

Možda vam se može činiti banalnim ili pak presitnim za zaraditi, ali nije tako. U nastavku pročitajte priče tri studentice koje su zaradile stotine i tisuće dolara na prodaji rabljene odjeće, udžbenika i sličnih stvarčica na eBayju.

Ako vas zaintrigiraju njihove priče, proučite kako se počinje na eBayju ili Etsyju i krenite. Neka vam misao vodilja budu roditelji koji su prodaju korištene dječje odjeće pretvorili u biznis vrijedan 1,5 milijuna funti.

Bridget

"Počela sam jer su svi radili zadaću da bi zaradili džeparac, a ja sam pomislila kako bih mogla zaraditi i više od toga prodajući svoju rabljenu odjeću koje sam imala poprilično puno. I jednostavno sam se navukla! Zarađujemo oko 500 funti godišnje. Stvarčice iz Top Shopa uvijek se dobro prodaju, posebice cipele. Često kupim nešto na sniženju i zaboravim to vratiti ako mi se ne svidi pa još uvijek imaju etiketu kad ih stavim na eBay. Nekad dobijem i više novca no što sam u njih uložila. Tražim i u second hand dućanima: brendovi Abercrombie & Fitch, Jack Wills i Hollister se uvijek dobro prodaju. Moja je teta naslijedila kuću u kojoj je bilo puno starih stvari pa sam i njih prodala. Što se vremena tiče, prodaja je poprilično fleksibilan posao. Prije sam to radila prije odlaska u krevet. Ako vam aukcija završava petkom, preko vikenda možete poslati stvari koje je netko kupio. Imam i lijepe velike vrećice u kojima šaljem robu i uvijek dobijem pozitivne komentare o pakiranju i slanju."

Hannah

"Prodala sam nekoliko stvarčica prije odlaska na fakultet, no nisam ozbiljno razmišljala o tome. No, kad sam došla na faks vidjela sam da se jedna prijateljica time bavi. Imala sam udžbenik koji nikad nisam koristila, bio je u odličnom stanju. Kupljen je za 40 funti, a ja sam ga prodala za 25.
Nakon toga prodala sam neke kute i odjeću koju više nisam željela nositi. Kad sam otišla kući za praznike, u second handu sam vidjela top marke French Connection i kupila ga za jednu funtu. Kasnije sam ga na eBayju prodala za 7.
Kad sam iseljavala iz stana prodala sam sve što nisam mogla strpati u auto: usisavač, frižider, TV i madrac. Tako sam riješila sve što mi je zakrčilo prostor, a zaradila sam 800 funti.
Imala sam i posao, ali je na faksu postalo prenaporno pa ga nisam mogla zadržati. Ebay me provukao kroz studij. Do danas sam zaradila oko 1500 funti.
"

Alice

"Počela sam prodavati stvari na eBayju jedno ljeto jer sam ostala bez novaca, a ljeti je zbilja teško pronaći posao. Počela sam s odjećom, ali shvatila sam da imam puno udžbenika i knjiga koje nisam koristila, a prodala sam i bratov Nintendo Wii. Tako sam zaradila 100 funti prije no što je počeo semestar. Imala sam dovoljno novaca za otići na festival i bilo je to zbilja super ljeto.
Jednom me netko skoro prevario. Jedna žena počela mi je slati emailove i nuditi mi puno više novaca za telefon koji sam prodavala. Rekla je da joj je jako hitno. Činilo mi se da je to sve jako čudno, a onda me i eBay upozorio da pripazim na tu korisnicu.
Nadam se da ću ove godine zaraditi oko 500 funti. Onda bih mogla roditeljima kupiti lijepe poklone za Božić i malo putovati.
"

L.B./izvor: Mirror
foto: ebay.com, etsy.com

Još vijesti