Mojfaks.hr u Vijesti

'Tehnološki park Osijek' uskoro na osječkom kampusu

Sporazum o suradnji na pripremi projekta "Tehnološki park Osijek", čija se vrijednost procjenjuje na oko 40 milijuna kuna, potpisan je jučer u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

30. prosinca 2014 16:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sporazum su potpisali gradonačelnik Ivica Vrkić u ime Grada, rektor Sveučilišta Željko Turkalj te direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Jean-Pierre Maričić.

"Budući Tehnološki park predstavlja novi oblik suradnje i umrežavanja lokalne samouprave, poslovnog sektora i akademske zajednice. Zgrada Tehnološkog parka nalazit će se na području osječkog kampusa, a bit će površine tri do četiri tisuće četvornih metara. Sveučilište će osigurati zemljište, s Gradom će se pripremiti projektna dokumentacija, a prijavu projekta za sredstva europskih fondova zajednički će izvoditi svi potpisnici sporazuma. Ako se sve faze pripreme projekta odrade na vrijeme, početak gradnje objekta očekujemo tijekom 2016. godine", najavio je rektor Turkalj, dok je Maričić dodao kako će Park na jednom mjestu okupiti znanstvenike, istraživače, poduzetnike i institucije potpore poduzetnicima.

Cilj projekta je gradnja i opremanje Tehnološkog parka kao mehanizma podrške razvoju inovacija, znanja i tehnologije, povezivanjem znanstveno-istraživačkih i obrazovnih institucija, poduzetnika i poduzetničkih institucija. "Ovo je nastavak suradnje s osječkim Sveučilištem i Gradom, koji bi trebao rezultirati transferom znanja i novih tehnologija te praktičnom suradnjom znanstvenika s osječkih fakulteta i poduzetnika", zaključio je Maričić.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: unios.hr

Još vijesti