Mojfaks.hr u Vijesti

Studentica Matea je prvakinja u karateu, a propušta prvenstva zbog nedostatka novca

Premda se mlade od djetinjstva potiče na aktivno bavljenje sportom i ohrabruje da postanu sportaši, ako to konačno i ostvare nastupa velika hrvatska tragedija. Za određene sportove u Hrvatskoj nedostaje novca za sportaše koji bi htjeli ići na svjetska natjecanja, a upravo je to na svojoj koži iskusila studentica, vrhunska karatistica, Matea Cikoja.

31. Siječnja 2018 11:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Mlade nade karatea, članice Karate kluba Osijek Žito: Vanesa Vitendorf, Tia Ledenčan i Jana Ledenčan neće predstavljati Hrvatsku u Rusiji na EP-u u karateu za kadete i juniore. Nažalost, nedostaje financijskih sredstava za to. Istu situaciju je i pretprošle godine iskusila studentica Matea Cikoja, ujedno, studentska prvakinja RH u karateu.


Matea studira pravo i 2015. bila je prvakinja države u karateu... foto: Jasmina Gorjanski/Facebook@Matea Cikoja

Juniorke i kadetkinje neće moći ići na natjecanje u Soči, piše Sib.hr. Glavni trener kluba te ujedno i predsjednik, Dražen Gorjanski, kazao je da je ovo cijelo iskustvo depresivno, iscrpljujuće i depresivno. K tome, Gorjanski je istaknuo da više nije siguran je li bavljenje sportom korisno ili štetno. No, i to nije prvi put da se susreo s time da djevojke koje trenira ne mogu ići na neko prvenstvo zbog financija.

...Uspješne studentice i predane sportašice: Upoznajte ovogodišnje kandidatkinje za Miss sporta...


...Igraju srcem, a ne samo nogama: U ovom zagrebačkom nogometnom klubu šutiraju studentice...


"Ovo je teško, iscrpljujuće i depresivno. Prvo morate uložiti veliki rad da od djece izgradite dobre sportaše, dobro ih obučiti, morate izraditi niz planova rada, biti redovito s njima na treninzima, pratiti i korigirati, potom se izboriti s nizom zamki, nepravdi i podmetanja da bi uopće izborili ulazak u reprezentaciju, a na kraju vam netko kaže da nema novaca ili da se takva natjecanja ne pokrivaju iz ovog ili onoga proračuna"
, komentirao je Gorjanski za Sib.hr.


Foto: Jasmina Gorjanski/Facebook@Matea Cikoja

Podsjećamo, Matea je studentica Pravnog fakulteta u Osijeku i u ožujku 2017. osvojila je srebro na Studentskom prvenstvu u Zagrebu, dok je 2015. bila prvakinja države u karateu. Unatoč svojim uspjesima, nije mogla ići na Svjetsko studentsko prvenstvo u Portugalu. Nažalost, čini se da se povijest ponavlja pa niti njene mlađe kolegice ne mogu sudjelovati u Europskom prvenstvu u karateu.

Cijeli članak o ovom slučaju pročitajte ovdje.

Ivana Petrić
izvor: Sib.hr
foto: Facebook@Karate Klub Osijek Žito

Još vijesti