Mojfaks.hr u Vijesti

Timski rad je najgori: razlozi zašto je rad u skupinama grozan

Ideja da podijeliš posao pripreme ogromnog zadatka s više ljudi u teoriji je odlična, ali timski rad je zapravo najgori. Svatko tko je barem jednom na fakultetu morao surađivati sa grupicom kolega kako bi odradili neki projekt, seminar, prezentaciju ili vježbe, zna kako je teško i mukotrpno uskladiti radne navike, razmišljanja i karakterne osobine nekoliko osoba.

26. veljače 2015 14:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zbog svega toga – uvijek je bolje biti solo igrač, iako je puno teže. U grupici se uvijek događaju ove stvari:

1. Nitko ne želi preuzeti inicijativu i podijeliti posao među vama. Svi međusobno izbjegavate uspostaviti "eye contact" dok se netko napokon ne javi i odluči se primiti tog nezahvalnog zadatka.

None

2. Bez obzira kako se posao raspodijeli, svi se uvijek žale na dio koji je pripao njima.

3. Mailovi i poruke ustostručit će se jer će netko pametan napraviti grupni chat ili e-mail skupnicu pa ćeš dobivati obavijest o mailovima i porukama svakih 30 sekundi – svaki put kad netko osjeti potrebu da nešto odgovori (ma koliko beznačajno bilo).

4. Vjerojatno ćeš petkom navečer sjediti u kući nekog kolege/ice kojeg dotad nisi ni poznavao, a niti ti je bio/la pretjerano zanimljiv/a. Kino s frendovima nikad nije zvučalo privlačnije!


5. Uvijek će u grupi biti i jedan biser koji misli da je inkarnacija Alberta Einsteina. Kad god pokušaš doprinijeti projektu – uvijek će te ignorirati...


None

6. ...ili će ti naređivati i šefovati.


7. Još je gore ako se u grupici nađe i tvoja simpa pa se nikako nećeš moći koncentrirati ni na što zbog čega ćeš djelovati još i zbunjenije.


None

8. Nemoj ni pokušavati ušutkati kolege jer je u tim kokošinjac uvjetima nemoguće raditi!


None

9. Osim onog jednog koji nikada ništa ne govori. Što da radiš s njim/njom?


10. A možda si baš ti taj šutljivi tip?!


None

11. Netko će uvijek imati super ideju koja nema nikakve veze s projektom, a srčano će ju braniti i pokušavati uklopiti u rad iako će svi protestirati.


selena

12. Zatim je tu onaj grozni trenutak kad nitko ne prepozna koliko je baš TVOJA ideja sjajna pa te ušutkaju kao i tog dosadnjakovića.


13. Netko uvijek mora povesti najboljeg prijatelja ili curu/dečka jer će vam dobro doći pomoć (čitaj: samo će vas dekoncentrirati).


None

14. Uvijek te blokira kad moraš uskladiti sve te različite stilove pisanja i nikada naravno ne uspiješ.


15. Morat ćeš podsjetiti barem jednu osobu da je gramatika bitna i da će se i ona ocjenjivati.


None

16. Ako budeš dovoljno sretan/na, u grupi ćeš imati osobu koja će na radne sastanke dolaziti poslije treninga bez da se istušira.

None

17. Svi će zabušavati, a ti ćeš se osjećati kao mama koja svima propovijeda i zanovijeta.
Naravno da će te šikanirati...

None

18. Na kraju ćeš naravno većinu posla napraviti sam/a.


19. Uvijek postoji i onaj jedan (budući poduzetnik/političar) koji se ne pojavi ni na jednom radnom sastanku nego na kraju, prije predaje projekta, zalijepi i svoje ime među vaša jer zašto bi uložio koji sat vremena i truda kad može uložiti ravno nulu?


20. Zatim se ta ista lijenčina naljuti kad ga svi iz grupe popljujete.


jack

21. I baš kad završite čitav posao oko projekta, shvatite da ste potpuno zaboravili na zastrašujući dio – prezentaciju pred kolegama i profesorom...


scared

L.B./izvor: Seventeen
foto: Tumblr

Još vijesti