Mojfaks.hr u Vijesti

Tko je jamio, jamio: što je planulo odmah, a što ostalo za jesenski upisni rok?

Nakon upisa – rekapitulacija! Unatoč upozorenjima roditelja, baka i djedova, ali i mudrijih članova ekonomske zajednice, izgleda da su društvenjačka područja još uvijek najomiljeniji odabir studenata jer se, gledano po područjima, najviše studenata upisalo upravo na fakultete iz društvenih područja – njih više od četiri tisuće...

4. kolovoza 2015 12:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na najvećem sveučilištu, onom u Zagrebu, srpanjski su rokovi za upis na željeni fakultet gotovi. Na ukupno 12.455 slobodnih upisnih mjesta upisalo se 10.785 studenata, dakle ostalo je slobodno još 1670 mjesta. To je popunjenost od 86,6 posto, otprilike na prošlogodišnjoj razini upisanih u srpnju.

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Pravnom fakultetu, na kojem je od ukupno 752 mjesta popunjeno 648, na Prometnom fakultetu, na kojem je popunjeno 413 od 515 mjesta, Grafičkom, koji je upisalo 75 studenata, a kvota je 145, te Ekonomskom, na kojem su od ukupno 1235 mjesta popunjena 1172. Novi upisni rok na jesen provest će i Prirodoslovno-matematički fakultet, ali samo za nastavničke smjerove na fizici, fizici i kemiji, fizici i informatici te fizici i tehnici.

Jesenskih upisnih rokova neće pak biti na Filozofskom fakultetu, Medicinskom, Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Arhitektonskom, Rudarskom, Prehrambeno-tehnološkom, Veterinarskom, dok će na farmaciji i stomatologiji upisi biti organizirani samo za strance.

Gledajući područja, najviše će studenata na fakultete iz društvenih područja, njih 4115.

L.B./izvor: Večernji list
foto: arhiva

Još vijesti