Mojfaks.hr u Vijesti

Tko kaže da je sve loše kod nas? Evo po čemu su mladi u Hrvatskoj najbolji u EU. Ovo je baš iznenađenje!

Pandemija koronavirusa pred sve uključene u resor obrazovanja postavila je konkretne izazove: može li se nastava uspješno odraditi online i snalaze li se mladi i nastavno osoblje u ovom digitalnom okruženju. Ako je suditi po rezultatima ovog istraživanja, mladi Hrvati ovdje su prošli s najvišom ocjenom.

15. srpnja 2020 15:25
Tko kaže da je sve loše kod nas? Evo po čemu su mladi u Hrvatskoj najbolji u EU. Ovo je baš iznenađenje!

Tko kaže da je sve loše kod nas? Evo po čemu su mladi u Hrvatskoj najbolji u EU. Ovo je baš iznenađenje! Foto: MojFaks

Novo istraživanje Eurostata pokazalo je da su tijekom 2019. godine 4 od 5 mladih osoba (80 posto) u dobi od 16 do 24 godine u Europskoj uniji svladale digitalne vještine na osnovnoj ili naprednoj razini.

...Treba vam samo laptop: 7 studentskih poslova koje možete obavljati od kuće...


Podatak koji ovdje valjda istaknuti onaj je koji pokazuje da je među državama članicama Europske unije Hrvatska imala najveći udio pojedinaca u dobi od 16 do 24 godine s razvijenim digitalnim vještinama - čak 97 posto. Nakon Hrvatske na ovoj ljestvici nalaze se Estonija, Litva i Nizozemska (93 posto) i Grčka (92 posto).

...Bez tehnologije na predavanjima: studenti koji koriste tablete i računala dobivaju lošije ocjene...


foto: ec.europa.eu

Najslabija razvijenost u kontekstu digitalnih vještina zabilježene su u Rumunjskoj (56 posto), Bugarskoj (58 posto), Italiji (65 posto), Mađarskoj (68 posto) te Latviji i Luksemburgu (75 posto).

...Kad se predavanja presele u dnevni boravak: Zavirili smo u kućne \'online predavaonice\' studenata - evo kako sada \'slušaju\' nastavu! FOTO...


Više informacija pronađite ovdje.

L.B./foto: gooluz via Shutterstock

Još vijesti