Mojfaks.hr u Vijesti

Top 7 suludih stipendija

Lijepo je to s prosjecima i sportskim rezultatima, no par institucija dijeli stipendije na nešto drukčijim osnovama - znanje klingonskog ili trogodišnja članarina u nudističkom klubu. Krajnje je vrijeme da skinete gaćice...

14. lipnja 2010 13:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dakle, kada vam propadnu svi lovomuzački planovi s lokalnim ministarstvima i gradskim uredima, kada vam Fulbrightove i Humboldtove zaklade okrenu leđa jer nemate prosjek 5,1 i niste bili višestruki prvak galaksije u kompleksnim jednadžbama, ne gubite nadu. Evo par suludih ustanova koja će vam uručiti prstohvat keša

Klingonska stipendija
Iako je poželjno znanje klingonskog jezika, The Klingon Language Institute će novčano nagraditi po jednog studenta svake godine ukoliko se isti bavi nekom kreativnom jezičnom disciplinom. Nije neka lova – stipendija Kor Memorial iznosi 500 dolara, ali sasvim ok budžet za dvomjesečno proučavanje jezika pivskih boca.

Nudistička stipendija
Ukoliko ste radije goli nego za skriptom, tu je stipendija Sunsport Gardens Family Naturist odmarališta, koja će sa tisuću dolara nagraditi studenta s trogodišnjom članarinom u nekom nudističkom klubu i koji osim mlataranja pimponjom ili dudama, zna i pisati eseje. Iz nekog neobjašnjivog razloga dobitnik se ne bira na temelju priložene fotke nego pisane riječi.

Stipendija za visoke
Glava ti zapinje za koš, a k tome ti fali i soma dolara? Tall Clubs International savršeno razumije problem pa dila stipendije za visoku ekipu koja se ne bavi košarkom, nego, ono, imaju monstruosznu centimetražu. Muški kandidati moraju biti preko 188, a ženski preko 178 cm.

Pačja stipendija
OK, definitivno znate tweetati oliti cvrkutati, no znanje iz gakanja moglo bi vam pospremiti u džep pozamašnu sumicu. Stuttgart Chamber of Comrece dodjeljuje svake godine po četiri stipendije u ukupnom iznosu od 4.250 dolara za znalce u dozivanju patkica. Zaklada je osnovana u čast Chicka i Sophie Major, legendarnih šampiona u komunikaciji s tim ptičurinama.

Stipedija za konfederalnog ćukunćukundjeda
Ljude koji mogu iscrtati porodično stablo do sredine 19. stoljeća i dokazati da im je neki davni predak bio vojnik američke konfederalne vojske institucija United Daughters of the Confederacy nagrađuje s tisuću dolara. Uz minorni uvjet: da im je prosjek veći od 3.0. Što je ipak malo više nego naših 3.0 jerbo Ameri računaju do 4.

Stipendija arapskih jahača
Zaklada Arapskih konja (Arabian Horse Foundation) honorirati će vašu ljubav prema orijentalnim četveronošcima ukoliko ste u stanju demonstrirati: a) da imate neloš prosjek b) da imate leaderske sposobnosti i naravno c) da ste član organizacije. Kriteriji odabira nisu eksplicitno ispisani, no prepostavljamo da se u obzir ne uzimaju ine jahačke sposobnosti.

Mliječna stipendija
Koliko si samo puta nabacio mliječne brkove, a sve za džabe. Naplati svoj mukotrpni trud naginjanja flaše ili čaše, uslikaj se s bijelim brkovima i poželi dobrodošlicu cifri od 7.500 dolara na deviznom.
Ukratko, Body by Milk svake godine uručuje keš za sportaše i studente koji briju na mlijeko. Tj. ne briju, kad smo već kod brkova. Izbor se vrši na temelju najbolje fotke i eseja na temu kako ti život nema smisla bez mlijeka.  

Krešimir Dujmović



Pročitajte još...
Mala škola varanja na ispitima
Tjestenina, grah i studentska glad
Seks na eks u studentskim domovima

Još vijesti