Mojfaks.hr u Vijesti

Traže stegovnu odgovornost rektora Borasa: Sveučilišna platforma upozorava na neregularnost u izborima za Studentski zbor

Sveučilišna platforma, koja podupire 15 kandidata za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, oštro osuđuje Damira Borasa pa je u svom priopćenju zatražila njegovu stegovnu odgovornost i žurno micanje Ivana Bote s mjesta koordinatora za studentske izbore Sveučilišta u Zagrebu.

7. travnja 2017 15:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilišna platforma traži i očitovanje izbornog povjerenstva Sveučilišta jer se, kako tvrde, malverzacije odvijaju pred očima promatrača, a njihove se prijave ne uzimaju u obzir pa izbori, unatoč mnogim nepravilnostima, rijetko kada budu poništeni, piše Hina.

Smatraju kako su izbori za Studentski zbor netransparentni te da ih obilježava niska izlaznost na izborima. Svake dvije godine, po njihovu mišljenju, svjedoči se neviđenim malverzacijama koje provode kandidati za studentske zborove, a koji obično podupiru zavičajne studentske udruge pa su oni na njihovim vodećim položajima.


Izvor: unizg

Hina piše da Sveučilišna platforma tvrdi da se krše pravni propisi jer je, kako su smatraju, člana Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivana Botu, rektor Damira Boras proglasio koordinatorom za studentske izbore.

Navode i kako su otkrili da su birački odbori sastavnica dobili naputak da upravo Boti dostave rezultate izbora.

Izvor: Hina/index
foto: screenshot HRT

Još vijesti