Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prva sveučilišta uvode naknadu za koronavirus! Trošak školarine postao VEĆI - studenti moraju plaćati dio troška za testiranje na 'koronu'

MojFaks | Vijesti, 18.08.2020.Prva sveučilišta uvode naknadu za koronavirus! Trošak školarine postao VEĆI - studenti moraju plaćati dio troška za testiranje na 'koronu'

Ove godine neki studenti primjećuju novu stavku na semestralnim računima: naknadu za troškove testiranja na COVID-19.

Kako piše The New York Times, pojedini fakulteti suočeni s dodatnim troškovima za ispitivanje i testiranje studenata na virus te za prilagođavanje fakultetskih prostora u kampusu radi sigurnosti, odlučili su od studenata zatražiti plaćanja dijela troškova.Neki fakulteti testiraju sve studente na početku semestra, dok će drugi biti testirani opetovano tijekom akademskog razdoblja. Ispitivanje je obavezno u nekim kampusima, a kod nekih je dobrovoljno.

...Zaraza među studentima: 'Javlja se sve više mladih s respiratornim tegobama, četvrtina pozitivnih dolazi iz STUDENTSKIH DOMOVA'...


Nadnade za koronavirus


"To zaista varira", rekla je Lynn Pasquerella, predsjednica Udruženja američkih koledža i sveučilišta, a razina testiranja i povezanih troškova varira s naknadama od 50 do 475 dolara po semestru.

Tako, naprimjer, Sveučilište u Michiganu ove godine naplaćuje naknadu za koronavirus u iznosu od 50 dolara, čime će se pokriti i troškovi testiranja i ostalih zdravstvenih i sigurnosnih službi koje se odnose na pandemiju.

...Nakon osječkog, koronavirus stigao i na ZAGREBAČKI FAKULTET! Studenti tvrde: 'Nisu brinuli za naše zdravlje, mjere se nisu provodile...' ...


Centri za kontrolu i prevenciju bolesti trenutno ne preporučuju obavezno "ulazno testiranje", odnosno testiranje svih nastavnika, studenata i osoblja prije nego im se dopusti povratak na kampus. Po njima, takav postupak ne može potvrditi da bi se smanjio prijenos virusa više u odnosu na primjenu drugih mjera prevencije poput održavanja socijalne distance, pranja ruku i nošenja maski.

No, mnogi fakulteti koji planiraju povratak studenata u učionice poduzimaju intenzivne mjere kako bi izbjegli pojavu epidemije na kampusu.

A.Z.
izvor: The New York Times
foto: Shutterstock By Savanevich Viktar


studentikoronavirustestškolarinasemestarKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se