Mojfaks.hr u Vijesti

U jednom od najskupljih sveučilišnih gradova predstavljena Dustrica – kartica koja studentima nudi popuste

Dustrica je kartica pogodnosti koja mladima od 18 do 30 godina daje određene popuste u za to istaknutim objektima. Vrlo bitno je napomenuti da korisnik kartice može biti svaka osoba koja ima prijavljeno boravište u Dubrovniku.

19. travnja 2018 17:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako ste se pitali što točno znači Dustrica i odakle joj naziv, isti dolazi od naziva lokalne stranke DUSTR-e koja je pokretač projekta. No, bitno je spomenuti, učlanjenjem i korištenjem Dustrice ne postajete članom DUSTR-e – radi se o nestranačkoj kartici iako ovaj potez svakako ide spomenutoj stranci u prilog. Barem kod dijela mlađe populacije glasača.

Dustrica svim studentima prijavljenima u Dubrovniku nudi popuste u objektima koji su prihvatili uvjete korištenja, a takve ćete prepoznati pomoću naljepnice sa znakom Dustrice na ulaznim vratima. Trenutno je preko 50 objekata uključeno u projekt i u njima kao mladi i studenti možete ostvariti popust od 5 do 50%, a ovaj će se popis dodatno obogaćivati novim lokacijama.

"Na jednom od prvih sastanaka mladeži DUSTR-e pričali smo o problemima studentskog života. Naravno da smo odmah istaknuli cijene i došli smo do ideje da napravimo jednu karticu za popuste. I evo to se nakon nekog vremena i realiziralo. Na ovaj način se prvi put napravilo nešto konkretno po pitanju mladih i studenata. Riječ je o objektima u kojima su najčešći gosti mladi. Nije samo riječ o ugostiteljskim objektima, već tu ima jako puno korisnih sadržaja u kojima se mladi mogu pronaći", kazao je Nikša Đerek za dubrovniknet.hr.

"Iz Dubrovnika sam i studiram ovdje i svaka kuna mi je jako bitna, a kamoli nekome drugome tko je došao ovdje studirati i još mora plaćati stan te druge troškove, tako da mislim da je ova inicijativa i više nego hvale vrijedna", istaknuo je Rafael Barkiđija.

Jedinstvena cijena kartice je 10 kuna, jednokratno i traje dok netko ne napuni 31 godinu. Više detalja o kartici možete pronaći ovdje.

L.B./izvor: dubrovniknet.hr
foto: dustra.hr/dustrica

Još vijesti