Mojfaks.hr u Vijesti

U ovom gradu nezaposleno je tisuću osoba s fakultetskom diplomom

U Osijeku je kalendarski kraj godine dočekalo 9320 nezaposlenih osoba, gotovo 60% njih je sa završenom srednjom što trogodišnjom, što četverogodišnjom školom. Slijedi potom 998 nezaposlenih s fakultetskom diplomom, na začelju ove liste je 300-tinjak nezaposlenih bez završene osnove škole.

14. Siječnja 2015 11:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No obrazac je to koji se više-manje u jednakim omjerima ponavlja cijele godine, s tim što je prošle godine bilo 870 nezaposlenih više s osječkom adresom stanovanja, objavljuje Glas Slavonije.

Novi Bilten HZZ-ova Područnog ureda Osijek, osim ovih izdvojenih podataka, bilježi kako je krajem prosinca na području cijele Osječko-baranjske županije evidentirano 34.940 nezaposlenih osoba, 117 osoba je to više nego prethodnog mjeseca, ali i 3300 osoba manje nego u prosincu prošle godine.

Najnezaposleniji su ljudi u dobnoj skupini 50+, i ovdje je riječ o završenoj srednjoj stručnoj spremi, dominiraju osobe s prethodnih radnim iskustvom, i to u prerađivačkoj industriji. I u Osijeku i na području županije više je nezaposlenih žena nego muškaraca, prosječno se na posao u prošloj godini čekalo 15 mjeseci.

Tijekom 2014. godine stopa zapošljavanja bila je 27,8%, odnosno od sto nezaposlenih do posla je došlo 28 nezaposlenih.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: Shutterstock

Još vijesti