Mojfaks.hr u Vijesti

Učenici i studenti osmislili mobilnu aplikaciju 'Rijeka - vodič za mlade'

Na aplikaciji je radilo tridesetak mladih koji žive u Rijeci. Radi se o osobama različitih dobnih skupina: učenicima, studentima, zaposlenima i nezaposlenima.

7. studenog 2014 11:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Mlade Riječanke i Riječani, okupljeni oko inicijative mladih "po-Ri-look digital edition", osmislili su i izradili mobilnu aplikaciju “Rijeka - vodič za mlade”. Aplikacija je besplatno dostupna preko Google Play-a i Windows Phone App Store-a za Android i Windows Phone platforme, a moguće ju je koristiti na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Korisnici aplikacije mogu razgledavati Rijeku kroz sedam "đireva", odnosno šetnji koje ih vode uz Rječinu, po Trsatu, od centra do Torpeda i nizu drugih lokacija, ali i saznati zanimljive riječke priče i kratki povijesni pregled, upoznati se s riječkom industrijskom baštinom i znamenitostima te informirati se o mjestima za izlaske, studentskom životu, muzejima, ustanovama, parkovima, plažama, smještaju, transportu...



Na aplikaciji je radilo tridesetak mladih koji žive u Rijeci. Radi se o osobama različitih dobnih skupina: učenicima, studentima, zaposlenima i nezaposlenima. U sljedećim tjednima, članovi inicijative mladih promovirat će aplikaciju u centru grada i na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a svi koji će ih sresti dobit će simbolične darove, najavljuju iz CTK-a Rijeka.



"Po-RI-look digital edition digitalni" je nastavak prvotne inicijative mladih Centra tehničke kulture Rijeka "po-RI-look". U  po-RI-looku su mladi kroz dvanaest različitih aktivnosti istraživali povijest, kulturu i baštinu grada Rijeke. Zatim su mladi okupljeni oko projekta zaključili da su sakupili jako puno materijala o samom gradu te da ih mogu iskoristiti pri izradi mobilne aplikacije koja će služiti kao virtualni vodič za mlade po Rijeci.

L.B./izvor: Novi list
foto: Google Store

Još vijesti