Mojfaks.hr u Vijesti

Ulažu u mlade: U ovom hrvatskom gradu studenti dobivaju najveće stipendije

Istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova, otkrilo je da je Poreč najefikasniji grad u dodjeljivanju učeničkih i studentskih stipendija.

8. svibnja 2019 15:44
Ulažu u mlade: U ovom hrvatskom gradu studenti dobivaju najveće stipendije

Ulažu u mlade: U ovom hrvatskom gradu studenti dobivaju najveće stipendije Foto: MojFaks

Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, a stipendije za učenike iznose između 600 i 1 200 kuna, dok za studente između 800 i 1 600 kuna. Gradonačelnik grada Loris Peršurić stipendije smatra podrškom za mlade i razvoj njihovog obrazovanja, pa tako i za ostvarivanje buduće poslovne karijere, prenosi portal Istria terra magica.

Gradska uprava objasnila je da se stipendije dodjeljuju po određenim kategorijama: socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima, ostvarenom uspjehu te steknutim bodovima.

Izvor: Unsplash

"Ulaganje u naše najmlađe sugrađane obilježilo je protekle dvije godine u Poreču. U dvije godine samostalno samo izgradili dvije osnovne škole i vrtić, a upravo dovršavamo nabavu za gradnju još jednog vrtića u Dračevcu, za koji smo od Ministarstva poljoprivrede dobili 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.", rekao je za portal Istria terra magica gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

N.R.
Izvor: Istria terra magica
Foto: Moj posao/www.moj-posao.net

Još vijesti