Mojfaks.hr u Vijesti

Uskoro 11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja: ovogodišnji Sajam najveći dosad

Institut za razvoj obrazovanja organizira 11. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 13. listopada 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 15. listopada 2015. na Sveučilištu u Rijeci.

15. rujna 2015 13:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Slovenija, a na Sajmu će sudjelovati više od 80 izlagača iz čak 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike, Bliskog Istoka i Azije koji će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja.

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja predstavljaju se stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Na jednom mjestu posjetitelji će moći pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu što Sajam čini jedinstvenim događajem ovakve vrste u Europi. U okviru Sajma pružat će se informacije o više od 5,000 dostupnih stipendija. Posebna novina ovogodišnjeg Sajma će biti izlaganje atraktivnih studentskih projekata, bolida i bespilotnih letjelica, koji predstavljaju konkretan rezultat studiranja na određenim visokim učilištima u Sloveniji.



Detaljnije informacije o Sajmu i program događanja dostupni su na web stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.



Na 11. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja mogućnosti studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu predstavit će preko 80 izlagača iz čak 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije: Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Hrvatska, Italija, Japan, Kanada, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Švicarska, Ujedinjeni Arapski Emirati te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske. Među izlagačima su brojne institucije, uključujući visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne i regionalne samouprave, tvrtke, zaklade, nevladine udruge, veleposlanstva i inozemne kulturne centre.

Iz programa 11. Sajma stipendija i visokog obrazovanja izdvajamo:

- Predstavljanje Zemlje partnera Slovenije: Ove godine Sajam stavlja naglasak na mogućnosti studiranja, stipendiranja i usavršavanja u Sloveniji. Dr. sc. Maja Makovec Brenčič, ministrica za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije te mnogi drugi ugledni gosti iz Slovenije prisustvovat će otvorenju Sajma.

- Ugledne goste govornike: Na otvorenju Sajma očekuje se mr. sc. Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, zatim dr. sc. Maja Makovec Brenčič, ministrica za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije i Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, kao i brojni drugi ugledni gosti.

- Stručni okrugli stol: pod nazivom „Povećanje dostupnost visokog obrazovanja kroz studentske potpore“ na kojemu će sudjelovati predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja, i sporta, visokih učilišta, studenata i Instituta za razvoj obrazovanja.



- Predstavljanje studentskih organizacija koje nude brojne mogućnosti za međunarodnu mobilnost i razne aktivnosti za razvoj vještina i kompetencija koje su važne za uspjeh u karijeri.

- Besplatne praktične radionice o polaganju standardiziranih testova (TOEFL, GMAT, GRE, SAT i ACT) te pisanju eseja i preporuka, kao bitnim dijelovima upisnog procesa.


Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Primorsko Goranska županija te Grad Rijeka (Donatori i pokrovitelji), Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta Republike Slovenije, Centar Republike Slovenije za mobilnost i europske programe obrazovanja i usavršavanja (CMEPIUS) i Veleposlanstvo Republike Slovenije (Zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci (Glavni Partneri) te RIT Croatia, UniWorld i slovenska sveučilišta Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem (Srebrni sponzori).

Pratite rad IRO-a na službenoj Facebook stranici.

PR članak

Još vijesti