Mojfaks.hr u Vijesti

Uskoro 5. jubilarni Sajam stipendija u Zagrebu

Na ovogodišnjem 5. jubilarnom Sajmu stipendija bit će predstavljeno 70 programa stipendiranja za studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

2. listopada 2009 23:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Institut za razvoj obrazovanja organizira 5. jubilarni Sajam stipendija u Hrvatskoj u srijedu, 21. listopada 2009. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Sajam stipendija je središnji nacionalni događaj u području visokog obrazovanja na kojem će 38 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija predstaviti preko 70 programa financijske potpore, dostupnih hrvatskim građanima za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Sajam podupiru sve nadležne institucije, uključujući Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Rektorski zbor visokih učilišta RH, Agencija za mobilnost i programe EU te Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

 

Institut za razvoj obrazovanja pokretač je Sajma stipendija te od 2005. godine jednom godišnje organizira Sajam koji je postao ne samo najveći događaj ove vrste u Hrvatskoj već i prepoznatljiv događaj koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju i poticanje međunarodne mobilnosti hrvatske akademske zajednice putem programa stipendiranja. 

 

 

Na Sajmu stipendija 2009. sudjelovat će 38 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija, među kojima državne institucije (ministarstva, gradovi i županije), hrvatska i strana visoka učilišta, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke te neprofitne organizacije (zaklade i udruge). Novina na Sajmu stipendija 2009. je sudjelovanje banaka koje će u sklopu „Prvog sajma studentskih kredita“ predstaviti svoju ponudu studentskih kredita, kao još jednog od načina za financiranje studija u Hrvatskoj i/ili inozemstvu.

 

Na ovogodišnjem Sajmu se očekuje više od 6000 posjetitelja.

 

Detaljan program Sajma stipendija 2009. i popis izlagača dostupni su na službenim internetskim stranicama Sajma www.stipendije.info.

Još vijesti