Mojfaks.hr u Vijesti

Usmeni od 23 sata? Pijana profesorica? Da!

Hrvatski studenti često satima moraju stajati ispred vratiju svojih profesora kako bi došli na red za usmeni ispit, no vjerojatno im se nikada nije dogodio usmeni u trajanju od 23 sata. Naime, Landysh Zaripova, profesorica na ruskom Sveučilištu Kazan održala je usmeni ispit koji je trajao 23 sata, a k tome je bila i nacvrcana i to poprilično.

10. srpnja 2012 11:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Profesorica je očito željela dokazati teoriju kaosa iz svog predmeta, nuklearne fizike, a na svojoj koži sve je osjetilo petnaest ruskih studenata. Sve je zapravo trebao biti usmeni ispit, ali se pretvorilo, kažu studenti, u blebetanje profesorice koja je bazdila na alkohol, o njezinom poslu i odjeći.

Uz ovo, pijana je profka zabranila studentima da napuste učionicu pod bilo kojom izlikom pa čak i kada su samo htjeli na toalet ili da si uzmu nešto za pojesti. Ispit je, konkretno, započeo u 10 sati ujutro jednog dana krajem ovogodišnjeg lipnja, a završio u 9 sati sljedećeg dana.

Jedan je izmoreni student posvjedočio: \'Na kraju su svi samo sjedili i buljili pred sebe, potpuno icrpljeni. Profesorica bi odlazila u susjednu prostoriju i dodavala si alkohola u krvotok, a potom bi nastavljala pričati o svom poslu.\'

Nakon svega studenti su napisali pismo upravi sveučilišta te zatražili da profesorica bude suspendirana. Profesorica je, pak na sve odgovorila da nije istina kako je bila pijana već da studenti traže osvetu za to što su je razočarali na ispitu.

Rektor je rekao da ne vjeruje kako je profesorica bila pijana te da bi je odmah otpustio da ju je vidio pijanom. O duljini ispita također je rekao da nije bila neuobičajena.

N.LJ.J.
Foto: sxc.hu

Još vijesti