Mojfaks.hr u Vijesti

Uspješno završili dani SAD - a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Evo i drugu godinu zaredom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 29.02. i 01.03.2012., održao se projekt Hrvatske studentske asocijacije 'Dani SAD-a'. Sudeći po odazivu studenata i posjećenosti štandova i predavanja možemo reći da je i ove godine projekt bio uspješan.

9. ožujka 2012 14:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Hrvatska studentska asocijacija, preciznije tim za Stručno usavršavanje radio je na ovom projektu zadnja 3 mjeseca. Možda ne izgleda kao da ima puno posla, ali od smišljanja programa, kontaktiranja predavača te sponzora te izvedbe samog projekta, bilo je dosta toga za napraviti. Sve je to uspio tim od 27 mladih i sposobnih ljudi organizirati na vrijeme i na način da svi budu zadovoljni prvenstveno sa strane studenata.

Ovaj projekt je nastao prošle godine kada je nekolicini studenata u studentskoj udruzi postalo jasno kako je želja za radom, studiranjem ili posjetom Sjedinjenim Američkim Državama velika, a informiranost mala te zbog toga malen broj pokušaja. Odlučili su tada napraviti projekt koji bi pružio studentima sve relevantne informacije koji bi im pomogle pri odluci odlaska u Sjedinjene Američke Države. Projekt se održavao u 2 dana i to podijeljen na edukativni dio- predavanja koja traju od 10 ujutro do 16 sati, te informativni dio- gdje sponzori imaju svoje štandove te studenti mogu doći vidjeti ponudu bilo agencije koja će im naći najpovoljniju avionsku kartu, bilo agencije koja će im osigurati posao i smještaj preko ljeta bilo agencije koja će im pokazati studentsku karticu uz koju u inozemstvu kao studenti imaju popuste.

I ove su godine podijeljeni certifikati za sudjelovanje na projektu svim studentima koji su skupili 10 od 16 dolazaka na predavanja da ih motiviraju, ali i nagrađuju za dolazak na predavanja koja nisu obavezna.

Tu su i sponzori bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć: Ekonomski fakultet Zagreb, američka ambasada, Institut za razvoj obrazovanja, CCUSA Croatia, Viking, STA Zagreb, Angla škola stranih jezika, Kozmo, vinarija Šafran, Badel, Skybowling centar za kuglanje, Lider, Narodni radio te portali esava.info, mojfaks.com.

Za sljedeću godinu namjeravaju još više proširiti projekt te možda uključiti i Sveučilište u Splitu, Rijeci i Osijeku ako budu zainteresirani za sudjelovanje na projektu.

Još vijesti