Mojfaks.hr u Vijesti

Usprkos strahu, većina mladih spremna na traženje posla!

Traženje posla je izazov za svakog pojedinca, a posebno kada je riječ o potrazi za pr(a)vim poslom. Stoga je portal EduCentar na više od 320 ispitanika istražio 'strepe' li mladi od ulaska na tržište rada nakon završetka formalnog školovanja.

6. studenog 2014 11:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Polovica ispitanika (50%) priznaje da ih je strah stupanja na tržište rada, ali imaju volju i motivaciju za traženjem posla.

\"Želim svoju budućnost graditi sama i spremna sam se boriti za posao u struci kako bih mogla raditi i zarađivati za život\", komentira jedna ispitanica.

Malo više od petine ispitanika (22%) spremno je na traženje posla i nemaju bojazan budući da su odradili pripremu za tržište rada.

Tko hoće raditi i zna raditi, taj se ne boji za posao“, komentira jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje da je počeo raditi već tijekom studija stoga je u prednosti jer poznaje poslovnu kulturu i ima radne navike.

Čak 19% ispitanika zbog straha od stupanja na tržište rada planira produžiti studij smatrajući da je \'bolje ostati studentom te stjecati poznanstva i kompetencije volontiranjem\'.

Jedan od ispitanika priznaje da će se odlučiti na maksimalno produženje studiranja jer ne vidi perspektivu u Hrvatskoj, barem dok se ne popravi situacija.

Svega 9% ispitanika nije razmišljalo o traženju posla nakon završetka formalnog obrazovanja.

L.B./foto: Facebook@HrvatskiZavodZaZaposljavanje

Još vijesti