Mojfaks.hr u Vijesti

Uvećana upisna kvota: ove jeseni u Zagrebu će studirati 207 brucoša više

Na temelju odluke Senata, na Sveučilištu u Zagrebu osigurana je kvota od 12 664 mjesta za upis studenata u I. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u ak. God. 2016.2017.

1. travnja 2016 12:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U okviru ove kvote, 10 769 mjesta osigurano je za redovite studente,1480 mjesta za izvanredne studente te 415 mjesta za studente strane državljane (državljani zemalja izvan Europske unije).

U odnosu na prethodnu akademsku godinu (2015./2016.) ukupna upisna kvota na Sveučilištu u Zagrebu uvećana je za 207 studenata, odnosno 1,66 posto, što je u skladu s Ugovorom o sufinanciranju troškova studiranja redovitih studenata i materijalnih troškova Sveučilišta u Zagrebu u ak. god. 2015./2016., 2016./2017. i 2017./2018., na temelju kojega ukupno povećanje kvote ne smije biti veće od pet posto.

Veće kvote za fiziku, aeronautiku, strojarstvo...


Kvote su u manjoj mjeri uvećane na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (studij Fizika, nastavnički smjer), Fakultetu prometnih znanosti (studij Aeronautika), Fakultetu strojarstva i brodogradnje (studij Strojarstvo), Građevinskom fakultetu (studij Građevinarstvo), Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Ekonomskom fakultetu (stručni studij Poslovna ekonomija), Kineziološkom fakultetu (stručni studij) Izobrazba trenera, smjer Kondicijska priprema sportaša), Filozofskom fakultetu (dvopredmetni studiji Portugalski jezik i književnost, Rumunjski jezik i književnost, Španjolski jezik i književnost), Hrvatskim studijima (jednopredmetni studiji Psihologija i Sociologija), Akademiji dramske umjetnosti (studij Produkcija) i na Muzičkoj akademiji (Studij za instrumentaliste, jednopredmetni studij Glazbena pedagogija).

Kvote smanjila anglistika, glazbena pedagogija, filozofija na FFDI...


Pet sastavnica u manjoj je mjeri smanjilo svoje upisne kvote za ak. god. 2016./2017. Riječ je o Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (studij Fizika i tehnika, nastavnički smjer), Kineziološkom fakultetu (stručni studij Izobrazba trenera, smjer Razni sportovi), Filozofskom fakultetu (dvopredmetni studij Anglistika), Fakultet filozofije i religijskih znanosti – FFDI (dvopredmetni studij Filozofija) i Muzičkoj akademiji (dvopredmetni studij Glazbena pedagogija).

Natječaj za upis studenata u I. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu u ak. god. 2016./2017. bit će objavljen sredinom svibnja na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

L.B./foto: Shutterstock

Još vijesti