Mojfaks.hr u Vijesti

Uz pomoć facebooka i dobrih ljudi djevojci se ostvarili snovi

Da od snova nikada ne treba odustati ovih se dana uvjerila maturantica zagrebačke Klasične gimnazije Josipa Jurić. Primljena je na prestižno britansko Sveučilište St. Andrews na studij Međunarodnih odnosa i klasičnih studija.

1. kolovoza 2011 16:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako su školarina i životni troškovi previsoki za njezinu obitelj djevojka se još u travnju obratila za pomoć brojnim tvrtkama te hrvatskoj Vladi. Niti iz jedne tvrtke nije dobila odgovor, a iz Ministarstva obrazovanja stiglo je, pak, neformalno obećanje kako će joj država platiti barem dio školarine, no onda je uslijedio "hladan tuš". Iz Ministarstva je stigla odbijenica!

Tako joj je je ostalo samo nekoliko dana da prikupi 160.000 kuna. U protivnom bi ostala bez studentske vize.

Ona i njena majka su potom otvorile stranicu na Facebooku pod nazivom "Pomozi Josipi da ode na faks iz snova" te su pozvale ljude da uplate na žiro račun onoliko novaca koliko su u mogućnosti.

Na Josipinu sreću apel su vidjeli i rođaci iz Australije koji su odmah prikupili potreban novac. Djevojka će na kraju otputovati u Veliku Britaniju, no pitanje je želi li se još uvijek, kako je napisala u dopisu Vladi, vratiti u Hrvatsku.

više na: danas.net.hr

Još vijesti