Mojfaks.hr u Vijesti

Večer prije nemoj puno piti: Najgori dani studiranja za biti mamuranna

Velik dio iskustva studiranja zapravo je ovladavanje umijećem balansiranja između pohađanja predavanja i odrađivanja studentskih obaveza i izlaženja i cuganja.

4. rujna 2015 14:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Bez obzira slaviš li kraj dugog tjedna ili \'Majmunovo\', nema boljeg osjećaja od srka hladne pivice u omiljenom kafiću ili prvog gutljaja finog vina s prijateljicama.

I iako je studiranje \'kao da i nije bilo\' bez barem jednog opakog mamurluka, postoje neki dani i situacije u kojima treba izbjegavati umiranje od posljedica laganog alkoholnog trovanja. Evo prije kojih dana ili trenutaka (ako već znaš da te čekaju – uvijek te mogu iznenaditi, ali tu ne možemo ništa napraviti) ne smiješ piti (previše)...

Najgori trenuci za mamurluk na faksu su:

Ako znaš da ćeš sresti osobu s kojom si se spetljao/la večer prije

Oboje znate što se događalo na tom tulumu, a velike su šanse da još uvijek niste oprali odjeću na kojoj su tragovi vaše sinoćnje avanture. To je jednostavno neugodno.



Dan prije velikog izleta u centar grada

Prošli tjedan si s prijateljima dogovorio/la odlazak u grad ili veliki shopping, a ako si mamuran/na pretvaranje da uživaš u beskrajnom obilaženju dućana može biti još zamornije nego inače. Još ako se umiješa i mučnina ili drugi problemi s probavom...zvuči kao provod iz pakla.

Trenutak kad susretneš profesora čije si predavanje markirao/la ujutro


Neugodnjak! Čak i ako si poslao/la mail u 3 ujutro s isprikom da se ne osjećaš dobro, profač će vrlo lako prozrijeti u kojem si stanju (alkoholne pare koje isparavaju iz tebe baš i ne pomažu).

Dan kad ti roditelji dolaze u posjet


Roditelji će doći, ispitivati tisuću pitanja, nutkati ti hrpu hrane koju će mama pripremiti baš za tebe, a uz migrenu i mučninu nećeš baš biti u stanju preživjeti ovo događanje. Prevalili su toliki put zbog tebe, a ti si sad grintavi, mrzovoljni mrzitelj cijelog svijeta.

Dan kad putuješ kući

Putovanje javnim prijevozom + mučnina = katastrofa.

Dan kad trebaš početi raditi na seminaru ili učiti za ispit

Nemoguće je usredotočiti se na učenje ili pisanje u ovom stanju. Ne možeš misliti, a kamoli smišljati rečenice koje imaju smisla. Slova u knjigama su tako sitna, a tebe tako boli glava...

Dan kad imaš ispit


Naravno da se ničega ne možeš sjetiti jer je obavijeno maglicom etilnog alkohola koji se zove vodka...Barem nije jesenski rok!



Dan kad imaš prezentaciju pred kolegama

Glas ti je hrapav, kosa raščupana, a riječi se zapliću u tvojim ustima. Najgore od svega, ostatak tvoje grupe koja je sudjelovala na izradi projekta s tobom te mrzi.

Svečana dodjela diploma

Toliko ljudi, vrućina ispod one toga-haljine, tjeme ispod kape srvbi, blicaju fotoaparati – hoće li ovaj dan ikada završiti? Obitelj se samo želi fotkati s tobom jer su ppnosni i emocionalni, a ti razmišljaš o dvije stvari: kako se ispovraćati i leći u krevet.

Dakle, nemoj se uništavati večer prije ovih događanja ili dana, barem kada znaš da slijede.

L.B./izvor: Elite Daily
foto: Freeimages

Još vijesti