Mojfaks.hr u Vijesti

'Velebno bibliotečno zdanje' na Filozofskom fakultetu u Zagrebu bogatije za 5500 knjiga

Austrijska knjižnica Zagreb osnovana je na inicijativu Austrijskoga kulturnoga foruma i Veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu te Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a rezultat ove suradnje je obogaćivanje knjižnog fonda u knjižnici Filozofskog fakulteta.

17. lipnja 2015 12:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nova će zbirka biti smještena uz germanističku zbirku, na petom katu Knjižnice Filozofskoga fakulteta, a riječ je o posebnoj zbirci u sklopu knjižnice koja trenutačno obuhvaća 5500 svezaka, većinom iz inventara Knjižnice Austrijskoga kulturnog foruma. Između ostaloga, u sklopu zbirke zastupljena su djela austrijskih autora iz područja književnosti (18., 19. i 20. stoljeće), povijesti, povijesti umjetnosti, lingvistike, zemljopisa, prava, gospodarstva, psihologije, filozofije, glazbe, kazališta, filma i dr.

Austrijska knjižnica bit će na raspolaganju javnosti u radnom vremenu Knjižnice Filozofskoga fakulteta, a građa je načinom korištenja izjednačena sa svim ostalim zbirkama: korištenje u knjižnici za sve građane, a posudba izvan knjižnice za studente i djelatnike Fakulteta.



Austrijske knjižnice (Österreich-Bibliotheken) su platforme kulturne razmjene koje od godine 1989. osniva Austrijska vlada, pretežno u zemljama srednje, istočne i jugoistočne Europe. Njihov je cilj „oblikovati inozemnu kulturnu politiku Republike Austrije na inovativan i fleksibilan način“, a počivaju na partnerstvu s lokalnim institucijama - knjižnicama i sveučilištima.

L.B./izvor: unizg.hr
foto: Facebook@KnjiznicaFFZG, Facebook@VelebnoBibliotečnoZdanje

Još vijesti