Mojfaks.hr u Vijesti

VIDEO Studenti napravili smjesu koja omogućava hodanje po vodi - evo kako ju i vi možete zamiješati

Koliko ste se samo puta pitali kako bi svijet izgledao da je hodanje po vodi moguće? Više ne morate razbijati glavu jer su studenti s američkog sveučilišta Lamar uspjeli napraviti materijal koji omogućava hodanje po vodi.

16. Siječnja 2018 15:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti sa Sveučilišta Lamar za potrebe fakultetskog projekta napravili su vrstu "smjese" koja omogućava hodanje po površini vode. Video kojim su pokazali svoj izum pogledan je preko tri milijuna puta i postao je pravi hit. Snimka i njihovo hodanje po vodi su čak potaknuli i neke slavne ljude da se oglase u vezi toga.



Primjerice, glumac George Takei, poznat po ulozi u popularnim Zvjezdanim stazama, podijelio je video studenata na svojoj Facebook stranici što je dodatno pridonijelo popularnosti izuma. Za svoju smjesu studenti su koristili mješavinu kukuruznog škroba i vode kako bi pokazala svojstva nenjutnovske tekućine. Uz korištenje "sile", studenti su uspjeli hodati po površini vode.

No, mini verziju ove "smjese" možete napraviti i kod kuće pa biti baš poput studenata iz videa, a ovdje je video priručnik:



...Student izumio sredstvo za pranje bez vode!...


...Pametan i električan: hrvatski student osmislio bicikl koji je nemoguće ukrasti...


...Student izumio ekološki mobitel s kućištem od bambusa...


Ivana Petrić
foto: screenshot Lamar University video

Još vijesti