Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Video: Studenti Filozofskog ponovno blokiraju fakultet

MojFaks | Vijesti, 24.10.2011.Video: Studenti Filozofskog ponovno blokiraju fakultet

Studenti danas ponovno blokiraju Filozofski fakultet u Zagrebu. Odluka je donesena sinoć na izvnrednoj sjednici, jer Uprava fakulteta nije ispunila obećanje o odgodi naplate školarina za drugu i treću godinu.

Studenti su se odlučili na novu blokadu jer se osjećaju prevarenima. Naime, u referadi ne mogu dobiti potvrdu o svojem statusu bez uplate barem polovice školarine, odnosno tri tisuće kuna. Potvrde su im potrebne za zdravsteno osiguranje, stipendije i studentski servis.

Na Filozofskom je u tijeku totalna blokada fakulteta: od studentske službe, uprave i dekanata, do najveće dvorane D7 i parkirališta. Plenum od uprave i dekana zahtijeva trenutnu službenu odluku kojom se ukida naplaćivanje školarina studentima druge i treće godine preddiplomskog studija te povrat novaca studentima koji su već uplatili školarine.

Incident

Prema svjedočenjima studenata, na Filozofskom se jutros dogodio i incident u kojem je dekan Boras jednoj studentici nasilno istrgnuo fotoaparat iz ruke te svima zabranio snimanje.

Dio atmosfere s Filozofskog pogledajte u nastavku...


filozofskiblokadaprosvjedi studenataškolarineKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se