Mojfaks.hr u Vijesti

Vijesti o lažnim diplomama postale svakodnevica

Hrvatski portali objavili su još jednu u nizu vijesti o lažnim diplomama. Ovaj put riječ je o 55-godišnjaku koji je s krivotvorenom diplomom radio 26 godina u srednjoj školi u Varaždinu.

26. srpnja 2019 14:48
Vijesti o lažnim diplomama postale svakodnevica

Vijesti o lažnim diplomama postale svakodnevica Foto: MojFaks

Kako piše Dnevnik.hr, varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55- godišnjakom zbog sumnje da je krivotvorio diplomu. Policija je postupala po prijavi srednje škole, a muškarac je osumnjičen za djelo Krivotvorenje isprave, priopćila je policija.

Na osobnom računalu izradio krivotvorenu diplomu 


Osumnjičeni 55—godišnjak je nakon lipnja 1992. godine, na osobnom računalu izradio krivotvorenu diplomu jednog fakulteta u Zagrebu. Na diplomi je vidljivo da je stekao stručnu spremu sedmog (VII/I) stupnja i stručni naziv diplomirani inženjer, iako je na istom fakultetu stekao stručnu spremu šestog (VI/I) stupnja i stručni naziv inženjer, piše Dnevnik.hr. 

Varaždinska policija saopćila je da je navedenu krivotvorenu diplomu 55-godišnjak upotrijebio za zasnivanje radnog odnosa u srednjoj školi u Varaždinu, čiji je zaposlenik bio čak 26 godina (od 1993. do svibnja 2019. godine). 


A.Z.
Foto: ilustracija/Facebook@Pomorski fakultet u Rijeci
Izvor: Dnevnik.hr

Još vijesti