Mojfaks.hr u Vijesti

Virtualna šetnja sveučilištem: Istražite super aplikaciju 'SkRIpta'

Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci poziva studentice i studente da istraže novu, korisnu aplikaciju 'SkRIptu'!

30. prosinca 2015 13:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Aplikacija SkRIpta namijenjena je studentima i onima koji to planiraju postati, a sadrži korisne informacije koje će vam pomoći u snalaženju po riječkom kampusu i fakultetima, ali i pomoći vam tijekom cijelog studiranja.

Mi smo ju također odlučili malo ispitati i možemo samo zaključiti da je super! Ne moraš prolaziti posebne postupke registracije (osim za Studomat) – dovoljno je da odabereš neki avatar i ime (naše je bilo Piškotek) i spreman/na si za virtualno istraživanje Sveučilišta u Rijeci i svega što taj grad nudi svojim studentima! Ako primjerice klikneš na ikonu za knjižnicu, ne samo da će ti pokazati gdje se nalazi i kako do nje, nego će ti ponuditi i hrpu drugih povezanih linkova (o antikvarijatima, studentskim udrugama i čitateljskim klubovima i sl.).



Osim onih "akademskih sadržaja" nude ti se zanimljive informacije vezane i uz sve ostale bitne aspekte studiranja i studentskog života, kao što su putovanja, sport i rekreacija, studentski aktivizam, kultura i zabava i još mnogo toga!

Sigurni smo da ćeš u skorom roku apsolvirati sve ponuđeno, ali aplikaciju bismo svakako preporučili svim brucošima koji se tek uče snalaziti po kampusu, gradu i fakultetu, kao i onima koji žele obogatiti svoj studentski život, a možda ne znaju odakle krenuti.

Aplikacija je razvijena u Sveučilišnom savjetovališnom centru u sklopu IPA \'\'StuDiSupport" projekta s ciljem:

- povećanja dostupnosti raznih informacija potrebnih za snalaženje na studiju i život u Rijeci
- povećanja uspješnosti studiranja na riječkom Sveučilištu
- poticanja razvoja akademskih i životnih vještina kod studenata i prevencije razvoja ozbiljnijih psihičkih teškoća kroz povećanje dostupnosti psihoedukativnih materijala za samopomoć
- osiguravanja jednakih mogućnosti studiranja za studente s invaliditetom
- informiranja studenata o njihovim pravima i obvezama
- povećanja zapošljivosti studenata



U SkRIpti studenti mogu pronaći informacije o obvezama i pravima studenata te potpori koju mogu ostvariti studenti s invaliditetom, preporuke za uspješnije studiranje i poboljšanje kvalitete života, psihoedukativne materijale za samopomoć pri rješavanju različitih problema emocionalne prirode te za poticanje razvoja akademskih i životnih vještina te vještina koje pomažu u efikasnijem traženju posla i pri zapošljavanju, zatim praktične savjete vezane uz život u Rijeci, smještaj, cimere, studentske poslove te druge informacije relevantne za funkcioniranje studenata.

Svi su sadržaji prezentirani na vizualno atraktivan način te su prilagođeni i studentima s oštećenjem vida.

Aplikaciju možete i ocijeniti tako što ćete riješiti upitnik evaluacije ovdje.

L.B./izvor i foto: uniri.hr, skripta.uniri.hr

Još vijesti