Mojfaks.hr u Vijesti

Vožnja bez položenog vozačkog, alkohol i paprene kazne za mlade vozače! Budite oprezniji u prometu

Posljedice primjene novog Zakona o sigurnosti prometa protekli vikend iskusila su tri vozača, izvijestila je Koprivnička policija.

6. kolovoza 2019 13:46
Vožnja bez položenog vozačkog, alkohol i paprene kazne za mlade vozače! Budite oprezniji u prometu

Vožnja bez položenog vozačkog, alkohol i paprene kazne za mlade vozače! Budite oprezniji u prometu Foto: MojFaks

Nove, strože odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama počele su se primjenjivati, međutim koliko će to biti učinkovita metoda vrijeme će pokazati. Već ovaj vikend tri su vozača kažnjena zbog prekršaja, a svi su "ponavljači" prekršaja. Dvojica vozača su dvadesetogodišnjaci.

Tako je u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda doveden 20-godišnji vozač koji je u petak na cesti Koprivnica – Peteranec upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci, piše Večernji list.

Na Prekršajni odjel doveden je i 21-godišnji vozač koji je u subotu u 23.20 sati u Virju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,08 promila. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Mjere novog zakona iskusio je i jedan 50-godišnji vozač koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca, piše Večernji list.

A.Z.
Izvor: Večernji list
Foto: Unsplash

Još vijesti