Mojfaks.hr u Vijesti

Za malo love: Top 5 niskotarifnih avioprijevoznika

Nakon završenih ispitnih rokova počastite se nekim od povoljnih letova za neku europsku destinaciju. Predstavljamo nekoliko najpopularnijih avioprijevoznika.

13. Siječnja 2015 17:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Uvijek je lijepo pobjeći iz grada u kojem živite i maknuti se iz svakodnevice, naročito kada uspijete ugrabiti povoljnu ponudu za neku europsku destinaciju. Zahvaljujući nekoliko low-cost kompanija moguće je i iz Hrvatske letjeti po cijeni od 20 eura. Velika \'caka\' kod niskotarifnih letova je vrijeme putovanja. Bitno je izbjegavati atraktivne termine putovanja, a najpovoljnije razdoblje za putovanje je između Nove godine i Uskrsa i u kasno proljeće. Osim razdoblja putovanja, bitna  stvar kod low-cost kompanija je i prtljaga. Najčešće je dopuštena samo ručna prtljaga malih dimenzija do 10-ak kilograma, dok se veliki kofer naplaćuje.
Zato studenti, kada položite ispite nagradite se jednim vikend izletom u neku od europskih metropola.

Ryanair

Ova irska low-cost kompanija ubraja se među najveće europske niskotarifne avioprijevoznike, a iz Hrvatske, nažalost, leti samo u vrijeme sezone. Tada povezuje Zadar, Rijeku, Pulu i Osijek s najatraktivnijim europskim destinacijama. Ryan Air nudi najpovoljnije letove početkom i krajem sezone te je moguće u Pariz, London ili Madrid odletjeti povratno za 20 eura. Za malo ambicioznije postoje i letovi iz susjedne Mađarske i Italije gdje također možemo pronaći jako povoljne letove iz Trsta i Budimpešte.

Germanwings


Germanwings je njemački avioprijevoznik koji leti iz Splita, Zagreba, Rijeke, Zadra i Dubrovnika. Ako imate sreće i uhvatite njihovu akciju, možete jedan smjer prema Njemačkoj platit 30-ak eura. Ovo je idealno za one koji ne vole putovati iz susjednih europskih destinacija već brzo stići na odredište.

easyJet

Iako je britanski prijevoznik EasyJet napustio zagrebački Pleso zbog visokih troškova, on i dalje leti iz Splita i Dubrovnika prema poznatim odredištima -  Berlinu, Hamburgu, Londonu, Ženevi, Rimu... Uz malo sreće i istraživanja, moguće je naći povoljnije letove.

Wizz Air

Mađarska niskotarifna aviokompanija leti samo iz Splita i to za London. Bogatiju ponudu letova možete naći na stranicama WizzAira, ali je uvjet let iz Budimpešte. Sva sreća pa za Budimpeštu ide vlak za nekih 30-ak eura povratno pa se, ako imate dovoljno vremena, novca i želje, spojiti dvije destinacije u jednoj.

Norwegian Air

Skandinavijski avioprijevoznik već godinama leti iz nekoliko hrvatskih gradova - Zagreba, Splita, Rijeke, Pule i Dubrovnika prema Skandinaviji. Često imaju akcije, a i proširuju letove za ostale europske gradove.

Iz godine u godinu najavljuju sve veći broj novih letova za različite destinacije i bolju povezanost Hrvatske s Europom i svijetom. Ovo su samo neke od low-cost aviokompanija, a mnogi avioprijevoznici znaju izbaciti pokoju akciju. Bitno je znati kada tražiti povoljne karte, a i imati malo sreće. Neke od aviokompanija koje znaju imati dobre ponude iz Hrvatske i susjednih zemalja su Vueling, JetAirfly, Turkish Airlines, TAP Portugal i još mnogi drugi.

I.Č.
foto: Shuttestock

Još vijesti