Mojfaks.hr u Vijesti

Za posao učitelja glazbe u Dubaiju i plaću od 9000 kuna javio se jedan kandidat!

Za hrvatski sustav obrazovanja iznimno rijedak i atraktivan natječaj za posao raspisan je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Poslodavac je zagrebačka tvrtka Primus Group, a u ponudi je radno mjesto učitelja glazbene umjetnosti u uglednom Muzičkom centru u Dubaiju.

24. studenog 2014 11:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Centar traži ukupno 36 učitelja iz Hrvatske, sa znanjem sviranja glasovira, klasične i električne gitare, violine i bubnjeva te pjevanja i baleta piše Jutarnji list.

Rast plaće i bonus

Atraktivnost natječaja vidljiva je u navodima. Osim besplatnog puta i vize, poslodavac plaća stan u Dubaiju, veći dio režija, svakodnevni prijevoz do radnog mjesta te osnovno zdravstveno osiguranje. Ugovor se potpisuje na dvije ili tri godine tijekom kojih plaća raste od početnih 1500 do 1800 dolara. Jedini uvjet je odlično sviranje, odnosno plesanje ili pjevanje te znanje engleskog jezika.

Unatoč činjenici da im se nudi dvostruko viša plaća od one u školi u Hrvatskoj, Dubai i uvjeti iz ovog natječaja našim učiteljima glazbene umjetnosti očito nisu dovoljno primamljivi . Marija Renić, zamjenica direktora Primus Groupa, zvuči razočarano: \'Ovo je prvi natječaj za tu struku u Hrvatskoj za koju se naš klijent iz Dubaija vrlo ambiciozno odlučio kao jedinu u regiji. Iako se dosta ljudi prijavilo, a na intervju smo pozvali njih 30, od desetak učitelja koliko ih je bilo na audiciji, za radno mjesto u Dubaiju odlučio se tek jedan mladić\' kaže Marija Renić čija će tvrtka za svog klijenta morati organizirati i drugu audiciju. \'Naš klijent bi pristao i na nekoga bez kvalifikacije, odnosno diplome, samo ako odlično svira ili u drugoj kategoriji natječaja pleše ili pjeva. No, i takve zasad teško pronalazimo\' priznaje Renić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: Shutterstock
Izvor: Jutarnjilist
I.N.

Još vijesti