Mojfaks.hr u Vijesti

Zaboravite kavu: ova droga je novi hit za razbuđivanje

Brzo se riješi te šalice kave koju držiš u ruci i pročitaj koji je najnoviji trend održavanja koncentracije i pažnje među uspješnim i inteligentnim dvadesetogodišnjacima.

26. studenog 2015 15:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U ovom užurbanom svijetu čini se da više nemamo vremena ni za šalicu bijele kave, čak ni za kratki espresso. Zbog toga na scenu stupa ova halucinogena droga!

Ako je suditi prema članku iz najnovijeg broja Rolling Stonea, umjesto da zgrabe svoj cappuccino, mladi biznismeni u Silicijskoj dolini rješavaju se popodnevnog umora – konzumirajući malene doze LSD-a.

Čini se da malena količina ove kiseline (otprilike desetina uobičajene tip-doze) pomaže obnoviti energiju pa se čak koristi i kao lijek protiv kroničnoga umora. Ovako malena količina dovoljna je da u organizmu potakne osjećaj razbuđenosti i usredotočenosti, ali nedovoljna da počnete halucinirati roze slonove u prostoriji.


foto: hexjam.com

U razgovoru za Rolling Stone, James Fadiman, autor knjige The Psychedelic Explorer’s Guide objasnio je da je LSD "iznimno zdrava alternativa Adderallu", a ideja se jako sviđa nekim osobama s kojima je Fadiman razgovarao u procesu pisanja svoje knjige.

Poznato je da američki studenti masovno zloupotrebljavaju ovaj tip lijekova (Adderall, Ritalin, Concerta) jer u malenim količinama pomažu pri podizanju energije, koncentraciji, a u većima izazivaju euforiju. Zato ih ponekad zovu i \'legalnim drogama\'.

Neki smatraju da bi ovako malene doze mogle pomoći razbiti monotoniju uredskih poslova jer pojačavaju kreativnost, ublažavaju migrene i glavobolje te pomažu ublažiti depresiju.

Zasad se čini da je ovo rekreativno konzumiranje malenih količina LSD-a popularno samo među iznimno uspješnim i inteligentnim dvadesetogodišnjacima koji žive u San Franciscu, ali trend bi se svakako mogao proširiti, ako u obzir uzmemo sve navedene pozitivne učinke na ljudsko tijelo i psihu.

L.B./izvor: Unilad
foto: Freeimages

Još vijesti