Mojfaks.hr u Vijesti

Zagrebački student odbio osvojeni automobil: Auto-kompanija odbila nagradu prepustiti humanitarnoj udruzi

Vijest da je pobijedio na natječaju i osvojio besplatno korištenje novog Renault Captura tijekom sljedećih 365 dana zasigurno je uvelike razveselila Luku koji je poželio svoju nagradu prepustiti onima kojima je potrebnija. To se, nažalost, nije dogodilo.

14. studenog 2017 16:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Luka Banjšak student je dentalne medicine na zagrebačkom Stomatološkom fakultetu, a među kolegama ističe se sudjelovanjima na raznim konferencijama i kongresima te kao predsjednik Udruge studenata dentalne medicine. Osim toga, aktivno podupire i humanitarnu udrugu Stari papir za novi osmijeh, koja pak financira gorivo za projekt Vozači velikog srca – besplatan humanitarni prijevoz. Zbog toga nije teško pretpostaviti da ga je pobjeda na nagradnom natječaju tvrtke Renault Hrvatska, organiziranome početkom ove akademske godine, iskreno razveselila.


foto: screenshot/http://www.drukcija24sata.hr/

Luka je naime pobijedio na natječaju i osigurao si besplatno korištenje novog Renault Captura tijekom sljedećih 365 dana no stvari su se zakomplicirale kad je poželio svoju nagradu prepustiti onima kojima je potrebnija – Vozačima velikog srca. Unatoč njegovim naporima da pronađe načina i izvede svoju zamisao, ona se nažalost neće provesti u djelo.

O svojoj borbi koju je vodio od listopada, a kako bi udruzi koja prevozi bolesne, nemoćne i djece s posebnim potrebama omogućio godinu dana besplatnog korištenja novog Renaultovog vozila redovito je izvještavao na svom osobnom Facebook profilu, a zadnju je objavu napisao prošli tjedan. U njoj je objasnio što se sve događalo i zašto je na kraju odlučio odbiti svoju nagradu.

Kako tvrdi, komunicirao je sa svim drugim finalistima koji su se složili s njegovom idejom prepuštanja nagrade, u pregovorima s ovom kompanijom angažirao je i odvjetnika, no na kraju je morao odustati – zahvalio se organizatorima nagradne igre, ali je nagradu odbio.



"Sve ovo skupa ostavlja gorak okus u ustima, specifično zato jer je ideja imala humanitarnu notu, automobil su trebali koristiti \'Vozači velikog srca\' koji omogućavaju besplatan prijevoz za djecu, siromašne i bolesne, što do bolnica na preglede, što u suradnji sa \'Iznajmljivačima velikog srca\' koji nude besplatni smještaj, kako bi omogućili barem kratak godišnji odmor obiteljima sa djecom koje si to ne mogu priuštiti. Odlazak u planine, u nacionalni park ili na more može trajati samo dan-dva, a jako puno znači nekome
", dio je objašnjenja koje je ponudio na svom Facebook profilu.

L.B./foto: screenshot/YouTube

Još vijesti