Mojfaks.hr u Vijesti

Zanimanje budućnosti: Zagreb bogatiji za novi studij koji se ne nudi nigdje drugdje u Hrvatskoj

Prvostupnici sa 180 ECTS bodova imat će priliku pohađati novi specijalistički stručni studij koji prije nije postojao u Hrvatskoj.

19. ožujka 2018 11:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu nastao je novi specijalistički stručni studij naziva "Informacijska sigurnost i digitalna forenzika" te kreće na jesen. Šansu da studiraju upravo na ovom studiju imaju dodiplomci koji su za vrijeme školovanja ostvarili 180 ECTS boda, a svake godine, studij će moći upisati 35 novih izvanrednih studenata i studentica. Specijalistički diplomski stručni studij traje četiri semestra. Završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova i zvanje: Stručni/a specijalist/specijalistica inženjer/inženjerka informacijske sigurnosti i digitalne forenzike.


Izvor: Pixabay

Kako piše u ishodima učenja ovog specijalističkog diplomskog studija, studenti će po završetku imati određene kompetencije: primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u informacijskoj sigurnosti i digitalnoj forenzici, implementaciju, upravljanje i organiziranje sustavom informacijske zaštite, organiziranje i upravljanje digitalno forenzičkim analiza, primjenu zakonskih osnova informacijske sigurnosti i digitalne forenzike.

...Kombinacija društvenih i tehničkih znanosti: Tehničko veleučilište pokreće studij digitalne ekonomije...


Neki od poslova za koje će studenti ovog studija biti osposobljeni za rad na različitim poslovima, a ovo su samo neki od njih: kreiranje politike sigurnosti, ispitivanje informacijske sigurnosti, analiziranje digitalnih uređaja i otkrivanje digitalnih tragova i još mnoštvo toga...


Izvor: tvz.hr

Više o studiju pročitajte na službenim internetskim stranicama TVZ-a.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti