Mojfaks.hr u Vijesti

Zdravstvena kineziologija i zdravstveni turizam - novi studij za izobrazbu sportskih trenera

Kineziološki fakultet iz Zagreba i Savez sportova Istarske županije potpisali su 14. siječnja ugovor o provedbi izvanrednog stručnog studija za izobrazbu sportskih trenera u Puli. Ugovor je u ime fakulteta potpisao dekan prof. dr. Damir Knjaz, a u ime Saveza predsjednik Anton Peruško. Potpisivanju su prisustvovali i županijska pročelnica za sport Patricija Smoljan i pročelnik Studijskog centra za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu dr. sc. Hrvoje Sertić.

16. Siječnja 2015 11:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako je uvodno istaknuo Dario Koraca, tajnih Saveza sportova, ovo je četvrta generacija pulskih studenata koja je upisala stručni studij, uz jednu generacija koja je upisala specijalistički studij za izobrazbu sportskih trenera.

“Prva generacija upisana je u školskoj godini 2003/04. i tada je ukupno bilo 106 studenata, u drugoj generaciji 2005/06. bilo je 49 studenata, u trećoj 2010./11. godine bio je upisan 61 student, a sada ih je upisano 46. Specijalistički studij 2009/10. godine upisalo je 26 studenata. Dosad je, dakle, ukupno upisano 288 studenata na ovom dislociranom studiju Kineziološkog fakulteta u Puli, istaknuo je Koraca te naglasio da je gledajući upisane smjerove najveći broj njih upisao kondicijsku pripremu sportaša, slijedi nogomet, pa sportska rekreacija, rukomet, jedrenje, fitness, tenis, košarka i vaterpolo, atletika, plivanje, odbojka, dok je najmanje interesa iskazano za boks, judo i taekwondo.

Moram reći da otvaramo i novi studij s Ministarstvom turizma, a to je zdravstvena kineziologija vezano uz zdravstveni turizam. To su nova zanimanja koja nudimo na tržištu upravo prateći nove trendove, od kojih je sportski turizam u ekspanziji, a tjelesna aktivnost zahtjeva kvalitetne trenere", istaknuo je prof. Knjaz.

Ovaj će studij početi 7. ožujka, a tijekom dva prijemna ispita, u konačnici je upisano 46 studenata. Ovaj dislocirani studij sastoji se od koncentirane nastave u trajanju od 15 do 18 radnih dana, a obuhvaća deset različitih studijskih programa i sedam različitih sportova.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Glas Istre
foto: Shutterstock

Još vijesti