Mojfaks.hr u Vijesti

Zeleno svjetlo za NOVI studij na Medicinskom fakultetu: Nedostatak visokokvalificiranog kadra više neće biti problem!

Senat Sveučilišta u Rijeci dao je zeleno svjetlo za izvođenje preddiplomskog sveučilišnog studija Medicinsko-laboratorijska dijagnostika pri Medicinskom fakultetu.

24. rujna 2020 12:25
Zeleno svjetlo za NOVI studij na Medicinskom fakultetu: Nedostatak visokokvalificiranog kadra više neće biti problem!

Zeleno svjetlo za NOVI studij na Medicinskom fakultetu: Nedostatak visokokvalificiranog kadra više neće biti problem! Foto: MojFaks

Studij će trajat 6 semestara, odnosno 3 godine. Završetkom studija steći će se 180 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni prvostupnik medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Razlog pokretanja studija je nedostatak visokokvalificiranog kadra iz područja medicinsko - laboratorijske dijagnostike i potreba za znanstvenim pristupom u njihovom obrazovanju, piše Novi list.

Studij priprema studente za karijeru u bolničkim i javnozdravstvenim laboratorijima, forenzičkim laboratorijima, industrijskim i drugim znanstveno-istraživačkim laboratorijima, laboratorijima za molekularnu biotehnologiju te omogućava stjecanje znanja i vještina u skladu sa zahtjevima suvremenih kliničkih ispitivanja primjenjivih u očuvanju i poboljšanju ljudskoga zdravlja.  

...Studirali, diplomirali, a za Hrvatsku NE POSTOJE: Potpišite peticiju - pomozite ovim magistrima da pronađu zasluženi posao...


...Diplome im ne vrijede: Zašto ovaj fakultet upisuje 40 novih studenata za zanimanje koje ne postoji?...


Studij je multidisciplinaran, a stečeno znanje i vještine omogućavaju studentima razumijevanje patofiziologije bolesti, pojedinih tehnologija u dijagnostici, liječenju i praćenju bolesnika, te tako oni postaju suradnici liječničkog i drugih timova u kliničkom i znanstvenom djelovanju.

Stručnjak ovog profila osposobljen je za rad na složenim analitičkim postupcima u medicinsko-laboratorijskoj dijagnostici. Samostalno izvodi složene pretrage iz područja kliničke kemije, laboratorijske hematologije, bakteriologije, parazitologije, virologije, mikologije, imunologije, histologije, patologije i forenzične medicine, citologije, transfuziologije, genetike te eksperimentalne i nuklearne medicine.

A.Z.
izvor:Novi list
foto: Unsplash

Još vijesti