Mojfaks.hr u Vijesti

Želite STEM stipendiju? Provjerite svoje podatke jer vremena za ispravak imate još malo

Studenti koji već 'na iglama' čekaju dodjelu državne STEM stipendije trebaju provjeriti svoje podatke. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima zobavijest s uputama za provjeru podataka na njihove adrese elektroničke pošte, a do 7. studenog studenti imaju vremena za ispravak netočnih podataka poput broja ECTS-a, prosjeka ocjena i dr.

30. listopada 2018 14:48
Želite STEM stipendiju? Provjerite svoje podatke jer vremena za ispravak imate još malo

Želite STEM stipendiju? Provjerite svoje podatke jer vremena za ispravak imate još malo Foto: MojFaks

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2018./2019. uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.

Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem vlastitog AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi.

Izvor: Shutterstock

Ako studenti primijete da njihovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, u svrhu ispravka podataka potrebno je žurno se obratiti visokom učilištu, stoji na internetskoj stranici MZO-a. Ako nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, potrebno je obratiti se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte: stem-stipendije@mzo.hr.

Podatke je moguće ispraviti do 7. studenog


Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte: stem-stipendije@mzo.hr. Podatke je moguće ispraviti zaključno do 7. studenoga 2018. godine do 12 h. Ako do navedenoga vremena podaci ne budu ispravljeni, u obzir će se uzeti podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Izvor: jlmelectrical.co.uk

Ako student na svoju adresu elektroničke pošte u sklopu sustava AAI@EduHr zbog nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, MZO napominje kako ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/.

Više informacija potražite na stranicama MZO-a, ili na Facebooku Državne STEM stipendije. Osim toga, tu je i nova web stranica (http://stem.mzo.hr) na kojoj će studenti moći pročitati sve o STEM stipendijama.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Državne STEM stipendije/Shutterstock

Još vijesti