Mojfaks.hr u Vijesti

Drži 3 kuta kuće, ali i faksa: Žena profesora s Prava studentima pretresa torbe i nadgleda ispite

Bizarne priče iz akademskog svijeta nažalost nisu rijetkost pa je sada u fokusu slučaj supruge profesora na fakultetu koja ondje boravi jednako kao i on. No, stvar je u tome da žena profesora s Pravnog fakulteta u Kragujevcu nije u toj ustanovi zaposlena, a redovito studentima pretresa torbe, dere se na asistente te je prisutna na ispitima.

15. svibnja 2018 12:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Poslije tvrdnji studenata Pravnog fakulteta da supruga profesora Marka Pavlovića pretresa torbe studentima, viče na asistente, prisustvuje ispitima, zabranjuje zamjenu pitanja, a koje je objavio srpski list Kurir, Ministarstvo obrazovanja najavilo je inspekciju.


Fotografije u uvod u tekst o profesoru Pavloviću i njegovoj supruzi... izvor: Kurir

Inspektori Ministarstva provjerit će njihove navode, kao i navode profesora o Nadeždi Pavlović, koja nije zaposlena u ovoj visokoškolskoj ustanovi a, po izjavama studenata, ponaša se više nego bahato. Kurir je objavio i ekskluzivne fotografije zbivanja na ispitima koje drži profesor Pavlović.

Studenti su ovu aferu su "Čaj za dvoje"


Sugovornici Kurira ističu da je stvorena paranoidna i atmosfera u kojoj Pavlovići tvrde da su oni progonjeni, prijavljuju nepostojeće afere. Napominju da supružnici krše zakon jer jedno nezaposleno lice na fakultetu prisustvuje ispitima i predavanjima. Vjeruju da će se poslije inspekcijskog češljanja stvari na fakultetu puno promijeniti.


Profesor Pavlović poznat je po tome što prijavljuje inspekciji svoje kolege... izvor: pistaljka.rs

Inače, aferu s Pravnog fakulteta u Kragujevcu, nezabilježenu u povijesti srpskog obrazovanja, studenti su šaljivo nazvali "Čaj za dvoje" zbog toga što se na jednoj od fotografija vidi kako Nadežda Pavlović svom suprugu profesoru na ispit donosi čaj u žutoj termosici.

...Skandal na fakultetu: Bez poljupca nema prijave ispita!...


...Svi znaju da su loši i nitko ne poduzima ništa: Treba li postojati javna \'crna lista\' profesora?...


"Do nas je došla informacija da su Pavlovići od nekog od bivših dekana dobili nekakvu potvrdu u kojoj se zbog zdravstvenog stanja profesora odobrava da mu žena pomaže u pripremi nastave. To je brutalno kršenje autonomije sveučilišta i svih zakona ove zemlje. Zašto onda država plaća asistente? Je li utvrđena razina invaliditeta profesora Pavlovića? Što ona radi? Prisutna je na ispitima, viče na asistente, studente, pretresa torbe. Meni je osobno dok sam polagala ispit zabranila da promijenim pitanja!", kazala je za Kurir Milena Milojević iz Studentskog zbora Pravnog fakulteta prilikom objave teksta nakon kojeg je reagiralo Ministarstvo obrazovanja.


Studenti su aferu nazvali "Čaj za dvoje" zbog žute termosice u kojoj je profesorova žena donijela svom suprugu čaj na predavanje... izvor: Kurir

Ni profesor Marko Pavlović, ni dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Dragan Vujisić, nisu Kuriru dostavili svoje odgovore na konkretno postavljena pitanja. Agencija za borbu protiv korupcije započinje provjeru primanja dekana Dragana Vujisića po prijavi koja je protiv njega podnesena zbog sumnje da mu prihodi nisu transparentni. Prema prijavi, u momentu podnošenja Izvještaja o mjesečnim prihodima u svibnju 2017. godine, Vujisić je netočno prikazao visinu svojih primanja od 110 532,56 dinara, a navodno su znatno veća po osnovi dodataka koji dolaze s funkcijom.

Cijelu bizarnu priču iz susjedne države možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
izvor: Kurir
foto: Unsplash

Još vijesti