Mojfaks.hr u Vijesti

Znakovi koji pokazuju da se približavaš diplomi

Sjećaš li se svoje godine na faksu kad si biola brucošica? Svijet je izgledao drugačije, zar ne? Kraj fakulteta izgledao je miljama daleko, a o pisanju diplomskog rada da ni ne pričamo. No, kad se približiš kraju svoje karijere studentaice, neke će se stvari promijeniti.

17. travnja 2015 16:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Evo nekoliko znakova koji sigurno otkrivaju da ti je diploma nadomak ruke...

U knjižnici si proveo/la više vremena u zadnja dva mjeseca nego tijekom cijelog studiranja.



Na internetu najčešće pretražuješ ponude za jeftina, egzotična putovanja jer si jednostavno ne možeš priznati da ćeš nakon faksa biti toliko siromašan/na da nikakvo putovanje neće dolaziti u obzir...neko vrijeme.

Kad se jedna epizoda one serije na Netflix-u pretvori u cjelonoćni maraton.

giphy

U mobitelu imaš popis svih serija koje želiš pogledati jednom kad diplomiraš. Tad ćeš barem imati vremena, ako već nećeš imati novaca!

Vrištiš u sebi svaki put kad te netko od članova obitelji upita što ćeš nakon diplome.

giphy

Ukratko, najvjerojatnije nemaš šanse što ćeš nakon diplome jer si shvatio/la da će za onaj posao iz snova trebati malo više vremena, umrežavanja i truda.

Traženje posla postalo ti je najomraženija aktivnost.

giphy

I roditelji i ti – svi strahujete od tvog povratka u obiteljski dom. Kako se opet prilagoditi na to?

Rijetko ideš na spavanje prije 2 sata ujutro, ali ne zato što si bio/la vani. Da bar!

giphy

Odustao/la si od odlaska na cuge s prijateljima jer si ne možeš dozvoliti mamurluk. Rokovi se bliže, a rad se neće napisati sam.



Malo si se udebljao/la jer si shvatio/la da ti je junk food najbolji prijatelj u ovim teškim trenucima.

Zaboravio/la si što je to čitati za zabavu i vlastiti gušt jer uglavnom čitaš stručnu i znanstvenu literaturu koja, ruku na srce, baš i nije zabavna.

Živciraju te ljudi koji na svojim društvenim mrežama objavljuju fotke veselog cjelonoćnog štrebanja ili sretnih faca nakon predaje diplomskog rada ili sličnih gadosti...

giphy

...ali tu su i oni koji nisu napravili ništa od navedenog pa se zbog njih osjećaš malo bolje.

Odjednom postaješ jako nabrijan/a na sve ljude oko tebe koji se zabavljaju, a pogotovo ako to rade susjedi. "Može li to malo tiše? Neki od nas pokušavaju diplomirati!"

Jednom kad napokon izađeš van, ponašaš se kao pas pušten s lanca.

giphy

Često zoveš kući i doživljavaš emocionalne slomove, a još češće se javljaš svome mentoru i jadaš se na svoju "krizu studentskih godina".



Ali unatoč tome što te ideja života nakon faksa ispunjava stravom i pitanjima, osjećaj kad obranih diplomski i dobiješ pečat da si odradio/la sve svoje obaveze propisane studijem je sjajan. NAPOKON SLOBODA!

giphy

L.B./izvor: Metro.co.uk
foto: Tumblr

Još vijesti