Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Znate li koliko ćete platiti kaznu za telefoniranje tijekom vožnje bicikla?

MojFaks | Vijesti, 29.08.2019.Znate li koliko ćete platiti kaznu za telefoniranje tijekom vožnje bicikla?

Malo je ljudi ta informacija poznata, ali je prema zakonu utvrđeno kako kaznu za telefoniranje tijekom vožnje neće dobiti isključivo vozači motornih vozila, već i biciklisti. Ova kazna, piše teen385, donedavno je iznosila 500 kuna, ali se od početka kolovoza drastično uvećala, kao i sve ostale kazne.

"Vozač vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bio umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom", stoji u Zakonu te napominje kako se mobitel smije koristiti, ali isključivo na način kojim vozač ne mora koristiti svoje ruke.


Ovakva kazna za sve vozače, što znači i za bicikliste, od 1. kolovoza ove godine iznosi duplo više nego prije – tisuću kuna, prenosi teen385.com.

Osim toga, 300 kuna kazne možete dobiti i ako se ne pridržavate vožnje po rubu desnog kolnika, ili po biciklističkoj stazi ili traci, u slučaju da postoji.


A pridržavate li se vi ovih prometnih pravila prilikom vožnje bicikla, odgovorite u anonimnoj anketi ispod!
P.H.

Izvor: Teen385

Foto: freepik


biciklkaznezakontisuću kunaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se