Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Uvod u cimerstvo: kako se zbližiti s cimericom

MojFaks | Vodič za brucoše, 27.08.2015.Uvod u cimerstvo: kako se zbližiti s cimericom

Možeš reći što god te volja, ali upoznavanje s novim cimerima uvijek je stresno!

Kako se približava dan useljenja u sobicu u domu ili stan koji dijeliš još s nekime, glavom ti počinju letjeti pitanja kao što su: hoće li cimerica biti dosadna, je li čista, je li komunikativna ili šutljivica, hoće li joj smetati kad noću ustaneš i odeš na wc...

Naravno da sigurno priželjkuješ super cimericu s kojom ćeš dijeliti iskustva i anedote svakog dana. Postoji nekoliko dobrih trikova za zbližavanje ('bondanje') s cimericom koji će ti pomoći da što brže i bezbolnije probijete led upoznavanja i privikavanja jedna na drugu.* Volontirajte zajedno/vježbajte zajedno/pronađite najbolji sladoled u gradu zajedno

Bitno je da dijelite barem jedan zajednički interes – bio on volontiranje, treniranje nekog sporta ili vježbanje ili pak pronalaženje cool mjesta u blizini stana, fakulteta i u gradu općenito, a koja ćete otkriti i u kojima ćete uživati zajedno. Volontiranje je dobro za tvoje samopouzdanje i osjećaj korisnosti društvu, vježbanje za tvoje psiho-fizičko zdravlje, a otkrivanje najbolje slastičarnice, zanimljivosti o gradu u kojem studirate ili dućana s krpicama...pa, tu ne treba pisati previše.

* Počnite zajedno gledati neku novu seriju


Ima li boljeg načina za završiti težak dan na faksu nego uz 30 minuta drame, ljubavi, spletki ili krimi zapleta? Odaberite neku seriju i počnite s gledanjem: uvijek ćete imati teme za razgovor, a ritual provođenja zajedničkog vremena u smijanju, vrištanju ili plakanju (ovisno o žanru koji gledate), zbližit će vas i učvrstiti vaše prijateljstvo. Ne zaboravi kokice ili pak domaći čips iz mikrovalne!* Klopajte zajedno (u menzi, u gradu)

Tko još ne voli pričati o hrani? Komentirati dnevni meni u menzi – neprocjenjivo! Ako volite kuhati, šopingirajte namirnice zajedno i naučite jedna od druge trikove za pripremanje omiljenih jela. Nakon učenja – ima li boljeg od čokoladnih browniesa ili muffina koje cimerica priprema kao nitko drugi?

* Priuštite si dan za uljepšavanje

Između beskrajnih rokova, pisanja seminara i eseja, učenja, odlazaka na predavanja i kronične neispavanosti – treba misliti na sebe. Jedno lakiranje noktića nakon dana iz pakla ili mirisna maska za kosu čine čuda. Svatko treba malo "me time" zanimacije, a još je i zabavnije kad je cimerica s tobom. Neka vam dan za uljepšavanje postane mjesečna tradicija kojoj ćete se vesliti.

L.B./foto: Freeimages, Tumblr


cimeriprijateljstvosavjetisamostalnoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se