Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dosta im je svega: Ljutiti studenti najavili za danas prosvjed pred zgradom Ministarstva

MojFaks | Akademska četvrt, 30.05.2016.Dosta im je svega: Ljutiti studenti najavili za danas prosvjed pred zgradom Ministarstva

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju dočekaju kraj akademske godine, a da još nisu dobili niti lipe svog novca. Obećanja im je dosta i za danas su najavili veliki prosvjed pred zgradom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Danas u 10 sati studenti dolaze pred ministra Predraga Šustara i očekuju konkretne odgovore i poteze.

'Svi za jednog, jedan za sve! Dosta nam je više bezobraznosti Ministarstva! Neki studenti koji su ostvarili prava na državnu stipendiju 2016. godine još uvijek čekaju isplatu, a kraj je akademske godine. U medijima svakodnevno slušamo laži osoba odgovornih za neisplatu stipendija te smo odlučili pokazati naše nezadovoljstvo jer mi smo zemlja znanja u kojoj ne žive studenti koje će netko izigravati' – poručila je tako skupina studenata predvođena Zvijezdanom Klenović, studenticom povijesti na Hrvatskim studijima za Slobodnu Dalmaciju.

Ona i još tisuće studenata slabijeg imovinskog stanja najprije su osam mjeseci čekali da Ministarstvo objavi koji će sretnici dobiti 1200 kuna državne stipendije.

Kad se 11. svibnja pojavila lista od 5249 redovitih studenata dobitnika prava na stipendiju, nadali su se da će ubrzo dobiti po 10.800 kuna (toliki je, naime, dug za stipendije za svakog pojedinca). Međutim, zaostatke su dobili samo neki studenti, a ostali još čekaju.

Studenti su se organizirali i njih 600-tinjak već je potpisalo online peticiju, a plan je da je danas uruče ministru te se nadaju da će ih primiti. Više o peticiji i zahtjevila studenata pročitajte ovdje.

Pravilnik je pun nelogičnosti, mnogi studenti smatraju da su oštećeni, isplata kasni - razloga za reakciju studenata je i previše. Nadamo se da će današnja akcija imati rezultata. Sretno!


Provjeri još...

Dosta nam je floskula: Studenti pokrenuli peticiju za izmjenu uvjeta dodjele državne stipendije

MZOS priznao grešku: studentica će ipak dobiti stipendiju!

Pobuna studenata: natječaj za državnu stipendiju je neobjektivan, a sustav pokvaren

Foto: Shutterstock


studentistipendijeisplataKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se