Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

'Da se radi o njihovim sestrama drugačije bi pisali': Snimao studenticu u domu, uslijedili grozni komentari

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Nažalost često čujemo kako se u domovima kradu bicikli, novci i neke sitnice, a lopovi i provalnici su uglavnom stariji ljudi koji nisu stanari doma.

Ove su domaće tvrtke prijatelji studenata: Provjerite tko je u svoj Zlatni indeks upisao najbolje ocjene

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Svaki student sanja o tome da će stručnu praksu ili prve poslovne korake moći odraditi u renomiranoj kompaniji unutar koje će njegov trud i rad biti zamijećeni i cijenjeni. Svake godine biraju se poduzeća u Hrvatskoj koja vam nude upravo to - praksu, posao ili stipendije osmišljene na studentima prijateljski način.

Objavljen popis 500 dobitnika stipendije za Hrvate izvan RH

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

Temeljem provedenog Natječaja za dodjelu stipendija, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija za akademsku godinu 2016./17. za upis ili za nastavak redovnog studija, od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Znanost u Hrvatskoj na dnu Europe: Za ozbiljne promjene ostalo još malo vremena

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

Po globalnoj kompetitivnosti Hrvatska znanost stoji rame uz rame s Bocvanom i afričkim zemljama, a ovo alarmantno upozorenje u javnost je iznio Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

1. Studentski sabor rezultirao blokadom Hrvatskih studija

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

Najavljeno – ostvareno! Studenti Hrvatskih studija najavili su zasijedanje 1. Studentskog sabora za ponedjeljak ujutro, a na najavljenoj su 'sjednici' izglasali i blokadu nastave.

Nova ljestvica Webometrics: Koja su hrvatska sveučilišta pobjednici, a koja gubitnici?

Objavljeno 17.03.2017. u Vijesti

Ljestvica Webometrics obuhvaća oko 25.000 institucija visokog obrazovanja diljem svijeta, a izrađuje je The Cybermetrics Lab, istraživački tim Consejo Superior de Investigaciones Científicasa, najvećeg tijela za istraživanje javnog mnijenja. Posebno je interesantna jer pokazuje utjecaj nekog sveučilišta na webu, odnosno mreži.

Od ljubavi prema filozofiji do blokade: Prvi Studentski sabor zasjedat će na parkiralištu Hrvatskih studija

Objavljeno 17.03.2017. u Vijesti

Prošli akademski tjedan prošao je u tuzi za brojne studente Hrvatskih studija jer su se upisne kvote za studij filozofije svele na ništicu, a naposljetku, on će biti i ugašen. Članovi udruženja studenata 'Studenti govore' o ovoj temi ne mogu šutjeti pa su organizirali sazivanje Studentskog sabora.

Žestoka konkurencija: Ovo su konačne rang-liste sretnika koji će primati stipendiju Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno 16.03.2017. u Vijesti

Od 1130 kandidata odabrano je samo 510. Jesi li među njima?

Od livade do predivnog kampusa: Pogledajte kako napreduje izgradnja studentskog doma u Varaždinu

Objavljeno 16.03.2017. u Vijesti

Dolazak proljeća uvijek najavljuje nešto novo pa tako se tako s toplijim vremenom i gradnja kampusa u Varaždinu maksimalno intenzivirala.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se