Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Provjerite svoje znanje: HAK objavio novi ispit prometnih propisa!

Objavljeno prije 2 dana u Vijesti

Hrvatski autoklub na svojoj internetskoj stranici objavio je novi online ispit iz poznavanja prometnih propisa – 10 pitanja koja nose sveukupno 40 bodova.

Objavljeni dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019.

Objavljeno prije 2 dana u Vijesti

Sveučilište u Zagrebu objavilo je imena dobitnika Rektorove nagrade u akademskoj godini 2018./2019. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Pozor! Student servis ovih dana radit će skraćeno!

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Povodom nadolazećih blagdana i produženog vikenda, Student servis u Zagrebu tri dana radit će skraćeno.

Na Filozofskom fakultetu buknuo požar: Na teren izašlo 14 vatrogasaca, nema ozlijeđenih

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Buknuo je plamen u subotu iza ponoći u jednoj od prostorija Filozofskog fakulteta u Zagrebu, no nije bilo ozlijeđenih, već je nastala samo materijalna šteta.

Pola godine nakon potpisan ugovor o izgradnji novog studentskog doma u Hrvatskoj

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Nakon što je krajem studenog prošle godine potpisan sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Sisačko-moslovačke županije, prošlu srijedu napravljen je novi korak do izgradnje studentskog doma u Petrinji. Kako je prilikom potpisivanja ugovora s Matom Žagarom, direktorom tvrtke Arhingtrade, župan Ivo Žinić naglasio - više od 500 studenata studira na fakultetima u Sisačko-moslovačkoj županiji, ali studentski dom imat će kapacitet od tek 70 ležaja.

Umjesto seksualne edukacije u školama, rade se plakati: HZJZ provodi ljetnu kampanju postavljanja info plakata duž Jadrana

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) odlučilo je ovoga ljeta, u periodu od 15. lipnja do kraja rujna, provesti kampanju ''Nema maženja bez paženja". Kako bi informirali hrvatske građane, a posebice mlade o seksualnom zdravlju i njegovoj važnosti, info plakati i poruke na svlačionicama bit će postavljeni na 26 jadranskih plaža – od Poreča do Hvara, a možda i niže.

9000 hrvatskih studenata otišlo studirati u inozemstvo: Uvjeti su bolji, a upisne kvote veće

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

Visoko obrazovanje prošle je godine čak 8.950 hrvatskih studenata odlučilo potražiti u inozemstvu, prenosi vijesti.rtl.hr, a top destinacija za studente je Velika Britanija. Iako iznosi veliku svotu novaca, hrvatski studenti odlučuju se za inozemstvo iz jednostavnih razloga – uvjeti u kojima studiraju.

Strategija Svjetske banke ukazuje na probleme u hrvatskom obrazovnom sustavu

Objavljeno 11.06.2019. u Vijesti

U obrazovanju su, govori nova strategija Svjetske banke za razdoblje od 2019. do 2024. godine, najviše zakinute nacionalne manjine i žene, a prosječno hrvatsko dijete ima 72% šansi da ostvari svoj potencijal ili produktivnost u budućnosti, u odnosu na to koliko bi moglo ostvariti da se hrvatsko obrazovanje dovede do maksimuma.

Riječki studenti snimili video na znakovnom jeziku: Ovo je sjajno!

Objavljeno 11.06.2019. u Vijesti

U sklopu Dana društvene uključenosti i kao jedan od brojnih projekata Erasmus Studentske Mreže, inicijativom ESN-a Rijeka, volonteri i Erasmus studenti snimili su video na znakovnom jeziku kako bi potaknuli razmišljanje o samosvijesti te suosjećanju.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se