Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Od 2377 prijava odabrali samo 500: Jeste li na popisu za privlačnu stipendiju od 7 tisuća kuna?

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

100 stipendija podijeliti će se studentima za studij u Republici Hrvatskoj, a 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Muče se i na fakultetima i na visokim školama: Trećina studenata jedva plaća troškove smještaja i prehrane

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Čak i ako imate tu sreću pa studirate na teret Ministarstva, svi znamo da studiranje nije besplatno: troškovi materijala potrebnih za studiranje, obroci, smještaj, prijevoz, telefon, Internet, izlasci, hobiji...troškovi se samo gomilaju.

Dok čekaju odgovor Ministarstva i dalje moraju jesti ovo: Kada će studenti iz Slavonskog Broda napokon ručati u 'normalnoj' menzi?

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

O sirovim ćevapima i hrani kojoj je davno istekao rok trajanja iz menze u Slavonskom Brodu pisali smo još prošlog mjeseca. Nažalost, problem tamošnjih studenata još uvijek nije riješen - i dalje jedu loše termički obrađenu hranu u jedinoj menzi u ovom slavonskome gradu.

U jednom od najskupljih sveučilišnih gradova predstavljena Dustrica – kartica koja studentima nudi popuste

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Dustrica je kartica pogodnosti koja mladima od 18 do 30 godina daje određene popuste u za to istaknutim objektima. Vrlo bitno je napomenuti da korisnik kartice može biti svaka osoba koja ima prijavljeno boravište u Dubrovniku.

Provjerite jeste li na listi: Napokon objavljeni rezultati natječaja za braniteljsku stipendiju

Objavljeno prije 4 dana u Vijesti

Iako se činilo da studenti neće tako skoro saznati rezultate natječaja za 'braniteljsku' stipendiju, obistinilo se obećanje ministra branitelja, Tome Medveda koji nam je u razgovoru u utorak rekao da će rezultati biti poznati ovaj tjedan pa sada studenti znaju jesu ostvarili pravo na novčanu potporu.

Studenti jezičari češće biraju profesorski smjer: Zanimanje prevoditelja u Hrvatskoj još uvijek službeno ne postoji

Objavljeno 16.04.2018. u Vijesti

Prevoditelji kod nas imaju velikih problema jer se njihovo zanimanje ne prepoznaje, odnosno, ono službeno uopće ne postoji. Osim što zbog neriješenog statusa imaju problem prilikom prijavljivanja porezne kartice, sve više studenata jezika odlučuje se za profesorski smjer jer su tako lakše zapošljivi.

'Mjesecima radim u poderanim tenisicama': Studentica iskrenim pismom 'oplela' po premijeru Plenkoviću

Objavljeno 16.04.2018. u Vijesti

Prema novim istraživanjima, iz Hrvatske odlaze ljudi uglavnom u dobi od 25 do 45 godina te se mnogi mladi uopće ne žele vratiti. Kada pogledamo što se događa u našem društvu, politici i u gospodarstvu – takvo stanje i razmišljanje uopće ne čude. To će možda učiniti i studentica koja je premijeru Andreju Plenkoviću poslala oštro pismo te upitala vladajuće 'sramite li se?'.

Bez studija glume u Zagrebu: Hoće li Akademija dramskih umjetnosti zatvoriti svoja vrata?

Objavljeno 13.04.2018. u Vijesti

Franka Perković, dekanica Akademije dramske umjetnosti, upozorila je na opasnost od zatvaranja navedene obrazovne institucije. K tome, osvrnula se i na ponovno biranje rektora Damira Borasa unatoč svim aferama koje se vežu uz njega.

Prvi takav u Hrvatskoj: Fakultet u Sisku od jeseni kreće s novim sveučilišnim studijem

Objavljeno 12.04.2018. u Vijesti

Kako bi se zadovoljile potrebe gospodarstva, od sljedeće akademske godine Metalurški fakultet u Sisku kreće s novim studijem. Uz preddiplomski i diplomski studij, predviđena je i mogućnost izvanrednog studiranja.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se