Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Školarina otišla gore: Tisuće albanskih studenata sa svih fakulteta prosvjeduje na ulicama

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Zbog poskupljenja školarine te loših uvjeta školovanja i učenja, na tisuće studenata u Albaniji izašlo je na ulice iskazati svoje nezadovoljstvo. Prosvjeduju studenti svih fakulteta i to po cijeloj državi, a scene s prosvjeda je jako teško zamisliti u Hrvatskoj.

Dodatni smještaj: Split dobiva još jedan studentski dom i to na Klisu?

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

U Splitu se trenutno radi na rekonstrukciji doma Bruno Bušić što je odlična vijest za studente koji su ondje živjeli jer dom nije obnovljen od 1978. No, čini se da će Grad pod Marjanom dobiti još jedan studentski dom jer je potrebno još kapaciteta za studente kojih je iz godine u godinu sve više.

Saznajte kriterije: Grad u Dalmaciji dodjeljuje studentima čak 85 stipendija

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

Zadarski studenti definitivno imaju razloga za veselje jer će im Grad Zadar dodijeliti ukupno 85 stipendija, a cifre se kreću od 500 do 800 kuna mjesečno.

Provjerite jeste li na listi: Izašli rezultati natječaja za državnu stipendiju

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

Studenti koji su aplicirali za državnu stipendiju sada konačno mogu provjeriti jesu li među 'srećkovićima' koji su dobili novčanu potporu.

Koliko su zapošljivi mladi s diplomom u Hrvatskoj? Istraživanje pokazalo da je velik postotak ipak zaposlen u struci

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

Istraživanje o zaposlenosti mladih u Hrvatskoj provela je Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike, a rezultati su iznimno zanimljivi.

Jeste li ostvarili pravo na potporu? Pomaknuta rang-lista za STEM stipendije – evo do kada je rok za prihvaćanje

Objavljeno 28.11.2018. u Vijesti

Rang-lista za dodjelu STEM stipendija studentima je pomaknuta, a oni koji su ostvarili pravo na ovu novčanu potporu moraju znati do kada trebaju prihvatiti stipendiju.

Hoće li se ovo dogoditi i kod nas? U Srbiji se studenti u domu sada mogu izjasniti kao transrodne osobe

Objavljeno 28.11.2018. u Vijesti

Prilikom liječničkog pregleda prije useljenja u studentski dom, studenti u Srbiji ispunjavaju obrazac. Između ostalog, tamo moraju zaokružiti i spol. Od ove akademske godine, studenti mogu birati između ženskog i muškog spola te opcije 'transrodna osoba'.

Prestrašno: Profesor u susjednoj državi nagovorio studente da zapale automobil njegove bivše žene

Objavljeno 27.11.2018. u Vijesti

Gotovo nevjerojatna priča dolazi iz susjedne države, točnije iz Vršca. Ondje je policija odvela na ispitivanje dva studenta pod sumnjom da su zapalili automobil, a veliki obrat dogodio se kada su mladići rekli da ih ne na ovo nedjelo nagovorio profesor s fakulteta.

Zabrinjavajuće: U Hrvatskoj je čak 58 posto mladih doživjelo nasilno ponašanje u vezi – evo o čemu se najčešće radi

Objavljeno 26.11.2018. u Vijesti

Mladi Hrvati u dobi od 16 do 26 godina (u čiju dobnu skupinu spadaju naravno i studenti) doživjelo je u ljubavnim vezama nasilno ponašanje. Najčešće je riječ o psihičkom nasilju koje počiva na ljubomori, kontroliranju druge osobe, posesivnosti, ucjenama...Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se