Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Stop prepisivanju: Od iduće akademske godine svi domaći fakulteti imat će 'lovca na plagijate'

Objavljeno jučer u Vijesti

Plagiranje i plagijati došli su u žižu javnosti nakon što je prije par godina, tadašnji ministar znanosti i obrazovanja, Pavo Barišić, optužen za plagiranje doktorske disertacije. Tada smo se raspitali kakvo je stanje na fakultetima što se plagiranja tiče te provjeravaju li ste studentski radovi kada je riječ o autentičnosti teksta. Samo su neka visoka učilišta imala 'lovca na plagijate', odnosno, softver koji prepoznaje plagijat. No, od sljedeće akademske godine bi se stvari trebale promijeniti.

Novi programi: U ovom slavonskom gradu uskoro studij šumarstva, farmacije i povijesti umjetnosti

Objavljeno prije 4 dana u Vijesti

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku uskoro pokreće studij šumarstva, povijesti umjetnosti i farmacije. Rektor Sveučilišta, Vlado Guberac, rekao je da se mladi iz Slavonije koji odu te iste studije pohađati u druge gradove, nažalost ne vrate pa bi se to htjelo promijeniti i zadržati ih u Slavoniji.

Iznos od 3 tisuće kuna: Hrvatska narodna banka stipendira studente - saznajte koji su uvjeti

Objavljeno prije 4 dana u Vijesti

Hrvatska narodna banka (HNB) stipendira studente stipendijom u iznosu od 3 000 kuna. Osim novčane potpore, mladi kojima Banka daje novčanu potporu kasnije bi trebali biti postati novi kadar zaposlenika u istoj.

Jeste li među dobitnicima? Izašli rezultati natječaja za stipendije Sveučilišta u Zadru

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

Studenti Sveučilišta u Zadru sada mogu provjeriti jesu li dobitnici stipendije za ovu akademsku godinu jer izašli su rezultati natječaja.

Tele2 prvi teleoperater koji je ukinuo naknadu za pristup mreži korisnicima bonova

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

Svi korisnici bonova na svoj račun od sada će dobiti onoliko koliko i plate jer je Tele2 prvi ukinuo naplatu naknade za pristup mreži.

Za studentice i studente: Dođite na konferenciju 'Women in Data Science' i saznajte sve o novim tehnologijama

Objavljeno 12.02.2019. u Vijesti

Početkom ožujka u Osijeku, takozvanoj silicijskoj dolini Hrvatske, dolazi novo izdanje Women in Data Science (WiDS) konferencije. Riječ je o jednodnevnoj konferenciji koja za cilj ima proširiti znanje o najnovijim tehnologijama i istraživanjima vezanima za obradu i korištenje podataka u raznim domenama. Konferencija želi pokazati kako se znanost o podatcima može pretvoriti u vrijedan resurs pri kreiraju poslovnih i IT strategija.

Čudo neviđeno: Ovaj grad više neće financirati političke stranke nego će novac dati studentima

Objavljeno 12.02.2019. u Vijesti

Zamislite ovu situaciju: grad prestane ulagati i financirati političke stranke i okrene se studentima pa tim novima odluči pomagati njima. Zvuči kao paralelni svemir? Možda, ali taj 'svemir' se nalazi u BiH, točnije, u Novom Vakufu.

Financiranje prijevoza i novčana potpora: Grad u Dalmaciji povećao izdvajanje za studente za čak 266 posto

Objavljeno 11.02.2019. u Vijesti

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji smješten je Metković, grad koji ulaže u svoje studente. Naime, izdvajanja za studentske stipendije povećali su preko 200 posto pa će tridesetak metkovskih studenata od ove kalendarske godine dobivati novčanu potporu od 1 200 kuna.

Menza, 400 kreveta, fitness centar: Studenti u Puli dobivaju vlastiti kampus - evo kada kreće gradnja

Objavljeno 08.02.2019. u Vijesti

Premda je Pula manji sveučilišni grad, ondje ne postoji kampus gdje bi studenti mogli za sebe naći sve na jednom mjestu. Međutim, to će se uskoro promijeniti jer će pulski studenti konačno imati vlastiti kampus pun sadržaja koji im baš trebaju.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se