Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Bliži se kraj krize? Počelo popuštanje mjera: Jedan domaći fakultet otvorio vrata knjižnice i fakultetskih službi

MojFaks | Akademska četvrt, 20.04.2020.Bliži se kraj krize? Počelo popuštanje mjera: Jedan domaći fakultet otvorio vrata knjižnice i fakultetskih službi

Fakultet organizacije i informatike od danas, 20. travnja, dio rada započinje i u fizičkom obliku.

Kako je od 16. ožujka obustavljena sva nastava u obrazovnim sastavnicama u Hrvatskoj, a od 19. ožujka zatvorene sve knjižnice u Republici Hrvatskoj, njihovo je održavanje prebačeno u online domenu. Danas, nakon mjesec dana pridržavanja uputa i mjera, promišlja se o popuštanju određenih mjera, dok je Nacionalni stožer jučer produžio 4 odluke o mjerama do 4. svibnja, odnosno 18. svibnja.

Tako je Fakultet organizacije i informatike, poštujući sve mjere i upozorenja Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i u cilju pružanja podrške studentima i zaposlenicima, od danas 20. travnja, započeo s radom u dežurstvima u pojedinim službama FOI-ja.

Otvorena knjižnica, referada i ostale službe


Otvorene su tako, sa skraćenim radnim vremenom, Referada (FOI I i FOI II), Knjižnica, Računovodstvo, Centar za informatičku podršku i Skriptarnica. Njihovo radno vrijeme možete provjeriti na službenim stranicama Fakulteta i klikom ovdje. Knjižnica će biti otvorena za sve posudbe, vraćanja, produženje i rezervacije knjiga, ali uz prethodnu najavu na broj telefona 042/390-878 ili uz dogovor mailom knjiga@foi.unizg.hr ili knjiznica@foi.unizg.hr.

Također, napominju da je čitaonica i dalje zatvorena za sve korisnike.

Službe će i dalje raditi i biti na raspolaganju online u svoje uredovno vrijeme kao i dosad, no od danas se dio rada odvija i fizički na FOI-ju, i to prema dežurstvima i u skladu sa svim mjerama opreza, kako bi se maksimalno i dalje izbjegavali fizički kontakti među djelatnicima i korisnicima određenih usluga naših službi, napomenuli su s Fakulteta.

foto: Facebook@FOI

Knjižnice moraju ostati dostupne svim korisnicima u ovim kriznim vremenima


Nadalje, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu izdala je Naputak za rad svih vrsta knjižnica u Hrvatskoj za vrijeme pandemije. Obavještavaju da je važno da knjižnice u ovom kriznom periodu osiguraju kontinuitet rada i, koliko god je moguće, ostanu dostupne korisnicima kao važna potpora zajednici. Iako fizičke zatvorene, knjižnice ne bi trebale predstavljati obustavljanje svih poslovnih procesa. Djelatnici, stoga, mogu odrađivati nužne poslove u prostorima knjižnice, ali uz posebne mjere zaštite (zaštitna oprema i preporučena udaljenost među djelatnicima).

Isto tako, upućuju na korištenje portala 'Knjižnice u doba COVID-19' na kojem možete saznati sve bitne informacije i odgovore knjižnica na ovu krizu.

S obzirom na sve navedeno, preostaje nam za vidjeti koje će se fakultetske službe pridružiti FOI-ju i prisustvovati otvaranju knjižnica i ostalih fakultetskih službi u svrhu pružanja podrške studentima i djelatnicima.

V.S.
foto: Shutterstock


fakultetiFOImjereotvaranje knjižnicefakultetske službeonlineknjižnicaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se