P.S. u Akademska četvrt

Dok studenti odmaraju, djelatnici SC-a glancaju domove – provjeravaju se sigurnosni sustavi prije useljenja

Kako bi studenti bili sigurnosno zbrinuti u studentskim naseljima, provjeravaju se svi potrebni segmenti

10. kolovoza 2023 12:28
Sigurnosne provjere u riječkim studentskim domovima

Sigurnosne provjere u riječkim studentskim domovima Foto: Studentski centar Rijeka/Facebook

Sredina kolovoza obilježava odmor za studente, ali ne i za pojedine djelatnike Studentskih centara! Za svega manje od mjesec dana očekuje se useljavanje studenata u studentske domove diljem Hrvatske, a Studentski centar u Rijeci posebno se drugi kako bi svoje studente dočekali na najbolji mogući način.

Tako su na svojem službenom Facebook profilu objavili fotografije svojih djelatnika koji u riječkim studentskim domovima provode sve sigurnosne provjere kako bi studenti bili maksimalno zbrinuti početkom nove akademske godine.

Kako pišu, djelatnici riječkog Studentskog centra provode tehnička ispitivanja zaštite na radu od požara koja su sukladna zakonskim regulativama, a navode i koje sve segmente provjeravaju.

„Ispituju se sustavu za dojavu požara, sustavi za gašenje požara, ispituje se radna oprema, radni okoliš i elektro instalacije kako bi standard sigurnosti za naše studente i korisnike usluga Studentskog centra Rijeka i dalje bio održavan na visokom nivou i naravno, kako bi se naši studenti osjećali sigurno“, napisali su u objavi.

Glavni zaduženi bio je voditelj Službene integralne sigurnosti i zamjenik rukovoditelja tehničkih poslova, Matija Leskovar, koji je zajedno s ostalim djelatnicima provjerio sve navedene segmente u područjima riječkih studentskih domova. Sigurnost studenata uvijek bi trebala biti na prvom mjestu, a riječki SC dokazuje kako to kod njih zaista i je slučaj!
 

Još vijesti