V.F. u Akademska četvrt

Hrvatska sudjeluje na međunarodnom sajmu visokog obrazovanja u Rotterdamu: Dvanaest visokih učilišta predstavit će svoje studije

Promoviranje Hrvatske kao obrazovne destinacije.

26. rujna 2023 14:52
Sajam je okupio izlagače iz cijelog svijeta

Sajam je okupio izlagače iz cijelog svijeta Foto: Canva

Dvanaest hrvatskih visokih učilišta predstavit će se u okviru inicijative Study in Croatia na međunarodnim sajmovima visokog obrazovanja s ciljem promocije Hrvatske kao obrazovne destinacije.

Tako će se hrvatska visoka učilišta predstaviti na najvećem i najpoznatijem europskom sajmu visokog obrazovanja EAIE koji se ove godine održava u Rotterdamu od 26. do 29. rujna. Radi se o sajmu koji okuplja brojne izlagače iz cijelog svijeta pa je tako prošlogodišnje izdanje u Barceloni okupilo više od 6400 sudionika iz više od 95 zemalja, piše Universitas.

Ove godine će na sajmu sudjelovati dvanaest hrvatskih visokih učilišta: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište PAR i Visoko učilište Algebra. Svoje će studijske programe predstaviti na stranom jeziku u sklopu nacionalnog paviljona Study in Croatia.

Osim toga, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za mobilnost i programe EU-a održat će niz radnih sastanaka, između ostaloga i s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Nizozemskoj te Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Nizozemskoj koje također vide kao neizostavne partnere u jačanju vidljivosti hrvatskoga visokog obrazovanja u inozemstvu.

Cilj sudjelovanja na ovom i sličnim međunarodnim događajima je podizanje vidljivosti Hrvatske kao obrazovne destinacije, umrežavanje sa stranim visokim učilištima, sklapanje novih partnerstava, upoznavanje specijaliziranih agencija za privlačenje stranih studenata te jačanje prisutnosti u području internacionalizacije visokog obrazovanja.

Izvor: Universitas

Još vijesti