V.F. u Akademska četvrt

Studentski zbor osigurao 30 tisuća besplatnih uložaka za studentice: Ove godine će dispenzere postaviti i u sklopu Studentskog centra

Projekt „Zdravo sveučilište“.

20. listopada 2023 15:36
Dispenzere s ulošcima će postaviti i u Studentskom centru

Dispenzere s ulošcima će postaviti i u Studentskom centru Foto: szst.unist/Instagram/Screenshot

Menstrualno siromaštvo je tema o kojoj se sve češće priča, a ono se odnosi na probleme s kojima se žene i djevojke suočavaju kada si ne mogu priuštiti menstrualne potrepštine poput uložaka i tampona. Mnoge obrazovne ustanove, ali i tvrtke su počele ženama osiguravati besplatne uloške.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu objavio je jednu lijepu vijest za sve studentice. Naime, pohvalili su se kako su osigurali 30 tisuća besplatnih uložaka.

Projekt pod nazivom „Zdravo sveučilište“ je pokrenuo upravo Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, a dio projekta je i program „Menstrualno zdravlje“ kroz koji je osigurano 30 tisuća higijenskih uložaka koji su prošle akademske godine bili raspoređeni u dispenzerima na svim sastavnicama na Sveučilištu u Splitu.

Međutim, ove akademske godine Studentski je zbor odlučio pokrenuti i drugu fazu projekta pa će dispenzere s ulošcima postaviti u sklopu Studentskog centra Sveučilišta u Splitu. U Studentskom je centru predstavljen i cijeli projekt, a okupljenima su se obratili prorektor za studente prof. dr. sc. Nikola Koceić Bilan, pomoćnik ravnatelja Studentskog centra za razvojne projekte Marijan Bašić, predsjednik studentskog zbora Medicinskog fakulteta Vladimir Ercegović i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Jerko Šarić.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski zbor UNIST (@szst.unist)

 

Još vijesti