V.K. u Akademska četvrt

Na ovom sveučilištu odsad uče o megapopularnom Harryju Stylesu: Interes studenata ogroman, stvorila se lista čekanja

Harry Styles dobiva svoj kolegij na sveučilištu!

19. srpnja 2022 15:13
Harry Styles

Harry Styles Foto: screenshot via Instagram@harrystyles

"Harry Styles i kult slavnih: identitet, internet i europska pop-kultura", naziv je novog kolegija koji započinje u proljeće 2023. godine na Sveučilištu u Texasu.

Podsjetimo, nakon što smo pisali o tome kako su sa Sveučilišta u New Yorku, točnije njegove sastavnice Instituta "Clive Davis" objavili da će od ove godine studentima nuditi kolegij o Taylor Swift, sada se na popis sveučilišta koja nude kolegije o slavnim osobama pronašlo i Sveučilište u Texasu.

Louie Dean Valencia, profesor sa spomenutog teksaškog Sveučilišta ovaj je vikend objavio vijesti da se pokreće novi kolegij, čiji će biti nositelj.

"Službeno je, službeno. Predavat ću prvi sveučilišni kolegij o djelu Harry Stylesa“, napisao je profesor na svojem Twitter profilu, da bi kasnije dodao i kratki sinopsis kolegija.

Suvremeni pristup povijesti

"Ovaj kolegij je fokusiran na britanskog glazbenika Harryja Stylesa i popularnu europsku kulturu kako bi se rasvijetlio kulturni i politički razvoj moderne slavne osobe u vezi s pitanjima oko roda i seksualnosti, rase, klase, nacije i globalizma, medija, mode, kulture obožavatelja, internetske kulture i konzumerizma", kazao je profesor i dodao kako su povjesničari oduvijek koristili umjetnike i glazbenike kako bi bolje razumjeli određeni dio povijesti.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Htjela odustati od fakulteta zbog Harryja Stylesa, a on ju ohrabrio: 'Bit ću star, samo nastavi s medicinom'

Osim toga, profesor je pojasnio kako će se upravo kroz karijeru Harry Stylesa analizirati povijesni i kulturološki razvoj unazad 12 godina.

"Oduvijek sam želio predavati satove povijesti koji su zabavni, ali također koji pokrivaju razdoblje koje su studenti proživjeli i s kojim se mogu povezati", kazao je Valencia, a prenosi nbcdfw.

"Proučavajući umjetnost, aktivizam, kozumerizam i 'fandom' Harryja Stylesa, mislim da ćemo otvoriti neke vrlo relevantne suvremene pitanja", dodaje.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Drž' se knjige sinko: napustio fakultet jer liči na teen zvijezdu!

Od benda One Direction, preko filmova Vječnik i Dunkirka sve do albuma Harry's House

Kako kaže profesor, na ideju o pokretanju kolegija o ovom globalnom britanskom fenomenu došao je nakon istraživanja karijere mladog glazbenika za vrijeme lockdowna u 2020. godini.

"Kada nisam mogao putovati radi redovitog istraživanja, počeo sam istraživati o Harryju – usredotočio sam se na njegovu umjetnost, načine na koji se muškost mijenjala u posljednjem desetljeću, kulturu slavnih i na internet", pojašnjava profesor.

vezano Slika nije pronađena Laganini Taylor Swift uskoro i doktorica znanosti: Najutjecajnija glazbenica današnjice dobit će počasni doktorat prestižnog sveučilišta

U sklopu kolegija studenti će proučavati dosadašnji kreativni opus ove zvijezde: sve njegove solo albume, ali i filmove te albume benda One Direction.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Na prestižnom sveučilištu nude kolegij o Taylor Swift: Mjesta već popunjena, a postoji i lista čekanja

Za završni projekt, studenti će morati napraviti pocast seriju o ovom kolegiju te liku i djelu Harry Stylesa.

Profesor za kraj dodaje da je već sada nakon same najave nastala lista čekanja za ovaj kolegij jer upisnih mjesta je samo 20, dok se na kolegij prijavilo daleko više zainteresiranih studenata.

izvor: nbcdfw.com

Još vijesti