V.F. u Akademska četvrt

Učionice na „Radiću“ postale bojno bolje: Stanari uzimaju stolice i ostavljaju stvari na stolovima da „rezerviraju“ mjesto

Studentski odbor kaže da ništa ne mogu učiniti...

23. studenog 2023 15:35
Studenti ostavljaju svoje stvari na stolovima kako bi rezevirali mjesto

Studenti ostavljaju svoje stvari na stolovima kako bi rezevirali mjesto Foto: Canva

Kako je u tijeku prva tura kolokvija, studenti su pod teretom briga i stresa. Trenutno se uči punom parom, a zajedničke učionice u studentskim domovima su pune. Zapravo, ne bismo mogli reći da su pune. Ono što stanari ističu kao veliki problem je to što su mjesta u učionicama „rezervirana“ iako u tom trenutku nikoga ondje nema.

Naime, rezervacije mjesta u zajedničkim učionicama u studentskim domovima nisu moguće. Ipak, studenti često ostavljaju svoje stvari na stolu kako im nitko ne bi „ukrao“ mjesto za učenje. Kao što ljudi često ostavljaju ručnike na plaži kako bi sačuvali dobro mjesto.

Na ovaj su se problem stanari SD „Stjepan Radić“ žalili već nekoliko puta i u Facebook grupi izražavali svoje frustracije pojedincima koji ostavljaju stvari na stolovima, a onda ih nema u učionici po nekoliko sati.

Jedna stanarka je u grupi napisala da, osim što njezini sustanari ostavljaju skripte i knjige na stolovima kako bi si rezervirali mjesta, uzimaju i stolice kako ostali ne bi mogli samo pomaknuti njihove stvari i sjesti za stol. Stanarka je označila Studentski odbor Sava u objavi i pitala ih mogu li ikako riješiti taj problem. Međutim, oni su ubrzo prokomentirali da ne mogu ništa napraviti i da nema pomoći.

Kako riješiti problem?

Ostali stanari su u komentarima pisali svoje prijedloge pa su tako predložili da se postavi obavijest da nema napuštanja mjesta i ostavljanja stvari na stolovima na duže vrijeme.

„Radite češće kontrole soba kad su sezone ispita, zar nije Studentski odbor za ovakve stvari, a ne za ‚a šta da mi tu radimo’“, prokomentirala je autorica objave.

„Kako se vi ne zapitate gdje su stolice iz učionice. Nemoguće da ni na jednom mjestu nemaš gdje sjesti“, napisala je druga studentica i nadodala da će baciti nečije Osnove imunologije u smeće.

„Jučer sam učila cijelo popodne u učionici i stol do mene pun skripti, ali nigdje vlasnika. Jedna cura dolazi kasno navečer i pita sjedi li tu tko. I maknula je stvari jer smo rekli da nema nikoga cijeli dan. I za 20 minuta dolazi ‚šef’ i diže curu bahato jer je to njegovo mjesto“, ispričala je stanaraka u komentaru druge objave.

Iako su zadnjih dana objave u grupi koje ukazuju na ovaj problem prilično česte, čini se kako se on još neko vrijeme neće riješiti. Osim ako stanari koji ostavljaju svoje stvari ne postanu kolegijalniji.

Još vijesti